女性たちがサカパとともに成功への道を織り進む

サカパ(Zacapa)

女性たちがサカパとともに成功への道を織り進む

AsiaNet 72542

グアテマラシティ(グアテマラ)、2018年3月6日/PRニュースワイヤー/ --

国際女性デー(International Women's Day)に先立ち、高い評価を受ける写真家のニコーリー・ドレイク(Nicolee Drake)が、世界で最も美味しい高級ダークスピリッツを手作りする女性たちを撮影

グアテマラの青々とした草原では、700人を超える女性のコミュニティーが世界有数の高級ラム酒のボトルを飾る手の込んだ「ペタテ」(椰子の葉で編まれたもの)の帯を手作りして、女性の自立と地位向上への道を歩んでいます。

マルチメディア・ニュースリリースをご覧になるには、こちらをクリックしてください:

https://www.multivu.com/players/uk/8281051-zacapa-women-weaving-way-to-success/

この比類のない女性たちに触発されたライフスタイル・フォトグラファーでインスタグラマー(https://www.instagram.com/cucinadigitale/ )のニコーリー・ドレイクは、国際女性デーを前に、彼女たちの驚くべき前進の物語をカメラに捉えるためグアテマラを旅しました。

ニコーリーは、サカパ23ラム(Zacapa 23 Rum)のボトルの外側に巻かれている帯を手作りする女性たちを撮影し、ボトルの中身を手作りする女性に会いました。ピープル・エン・エスパニョール(PEOPLE en Español)の 2015年最も影響力のある女性25人(25 Most Influential Women)に選ばれた、30年の経験を持つマスターブレンダーのロレーナ・ヴァスケス(*)です。ロレーナは、伝統的に男性優位の業界で数少ない女性リーダーの一人であり、ペタテ織職人の支援活動を率いています。

ロレーナ・ヴァスケスは、次のように語りました:「私たち女性は立ち上がって、互いを支え合わなくてはなりません。互いを高め合い、前進を強く求めるのです。私たちがやらなくて、誰がやりますか?個人的には、もっと多くの女性に頂点を目指して欲しいです。私は女性の間だけでなく、自分の住むコミュニティーでも変化をもたらし、与えてくれたものすべての見返りとして還元する立場にあることを誇りに思います」

サカパの協力によりこれらの進歩的な女性たちは、夫が働く間家にいるという社会規範を捨て去りました。家族を養う固定収入を保証する雇用の機会を生み出すため、自分たちの工芸(**)を応用しました。その結果、彼女たちの社会的地位は高まり、若い世代は以前よりはるかに教育を受けやすくなったのです。

収入だけではなく、ペタテを織ることで家の中でする仕事ができ、家族を育てる余裕が持てるようになります。これはマヤ人の文化で非常に重要なものです。

実際にサカパにとって時間は何よりも重要で、ブレンドから熟成、賞味にかける時間まで、ラムの全製造工程において中心となっています(***)。

これらのコミュニティーで過ごし、カメラのレンズを通して女性たちの物語を捕らえたニコーリーは、次のように述べました:「この女性たちはグアテマラの武力紛争(1960 - 1996)で大変な困難に直面し、大勢が未亡人になりました。彼女たちや家族の暮らしにもたらされた変化を知るのは驚きでした。ある未亡人の8人の娘のうちの一人で、自分で生計を立てなくてはならないアナに出会いました。彼女は生計のためにペタテ帯を織り、その収入を教師になるための学費に充てることにしました。彼女は現在、最終学年です」

「国際女性デーに、そして毎日、世界中の女性たちは前進を求めており、これらの女性たちが自立できるようにするプラットフォームを提供することでサカパが果たす役割を、私は目の当たりにしました」

ペタテ織は、母から娘へと受け継がれてきた伝統です。この帯には始めも終わりもないので、マヤ人はペタテが天と地、太陽と月、精神と肉体の調和の象徴だと考えています。サカパの製造のように、急ぐことのできない手作業です。どちらも女性の手で注意深く丹念に作られた芸術作品なのです。

ニコーリーが撮ったこれらの女性たちの美しい写真をインスタグラム

https://www.instagram.com/zacaparum/ でご覧になれます。

*ロレーナについての詳細

ロレーナは、自分が世界で最高に素晴らしい仕事の一つについていると考えており、サカパを今日の名高い高級スピリットにしたことが高く評価されています。彼女は、マスターブレンダーとして大胆な改革を進めました。標高と涼しい気候によりゆっくりと熟成させられるという、海抜2300メートルの土地を熟成施設に選んだのです(「雲の上の家」の愛称で知られています)。そこではサカパの種類により6年から30年の間熟成され、スピリッツが熟成し、木樽の効果を取り入れるよう時間をかけます。その結果が格別に深い香り、熟成した色、豊かな風味です。

**従来ペタテ織職人は伝統的なバスケットや帽子を編んでおり、サカパの援助と訓練を得て、ペタテ帯を作るのにその技術を応用しました。

サカパについての詳細

サカパは、世界有数の極上ラム。神秘の地、グアテマラ産の受賞歴のある高級ラムであり、世界ラグジュアリー協会(World Luxury Association)に「世界の価値あるラグジュアリーブランド トップ100(World's Top 100 Most Valuable Luxury Brands)」として認められています。

サカパは、そびえ立つ山々と活火山の背景が印象的な、緑に囲まれたグアテマラの田園地方で作られています。海抜2300メートルにあるこの場所は世界で最も高い位置にある熟成施設の一つで、「雲の上の家」と呼んでいるものです。

主材料はバージンシュガーケインハニーで、独自のダイナミックな「システマ・ソレラ(Sistema Solera)」蒸留法により際立った驚くべき味に仕上がる格別の超高級ラムです。

スペインのシェリー熟成過程を使って熟成した「システマ・ソレラ」では、マスターブレンダーのロレーナ・ヴァスケスが様々な年代と個性のラムを丁寧にブレンドします。古いラムと新しいラムが、以前はアメリカのウイスキー、繊細なシェリー、上質のペドロ・ヒメネス(Pedro Ximénez)のワインなどの貯蔵に使われていた一連のカスクの中で注意深く混合、熟成され、格別の深い風味を作り出します。標高が高く、平均14℃(58°F)の安定した気温により、この独特の高級ラムを作り上げる際立つほど深く豊かな風味と質を保つことができます。

***サカパにとって時間は何よりも重要であり、サカパは有効に使われた時間なのです。様々な年代と個性のスピリッツをブレンドしたり、熟成過程で厳選した樽に中身を保存したりするところから、中身を一口飲んで味わい、楽しむところまで、醸造工程のどの段階でも時間が重視されます。これをアート・オブ・スロー(Art of Slow)といいます。

責任を持ってサカパを楽しみましょう。http://www.DRINKiQ.com をご覧ください。

     (写真:

https://mma.prnewswire.com/media/647538/Zacapa_23_Rum.jpg )

ソース: サカパ(Zacapa)

(日本語リリース:クライアント提供)

The Women Weaving Their Way to Success With Zacapa

PR72542

GUATEMALA CITY, March 6, 2018, /PRNewswire=KYODO JBN/--

    Ahead of International Women's Day, acclaimed photographer Nicolee Drake

captures the women hand-crafting one of the world's best-tasting, premium dark

spirits

    In the lush, green grasslands of Guatemala, a community of over 700 women

are weaving their way to independence and empowerment by hand-crafting

intricate 'petate' bands (woven palm leaves) that adorn the bottles of one of

the world's premier rums.

    To view the Multimedia News Release, please click:

https://www.multivu.com/players/uk/8281051-zacapa-women-weaving-way-to-success/

    Inspired by these unique women, ahead of International Women's Day,

acclaimed lifestyle photographer and Instagrammer, Nicolee Drake travelled to

Guatemala to capture their incredible stories of progress.

[https://www.instagram.com/cucinadigitale/ ]

    Nicolee captured the women crafting the bands for the outside of each

bottle of Zacapa 23 Rum and met the woman who crafts the liquid that goes

inside the bottle: master blender of 30 years Lorena Vásquez*, one of PEOPLE en

Español's 25 Most Influential Women 2015. Lorena is one of only a few female

leaders in a traditionally male-dominated industry and leads the work to

support the petate weavers.

    Lorena Vásquez said: "As women, we must stand up and support one another -

build each other up and press for progress. If we don't, who will? Personally,

I would love to see more women progressing to the top. I am proud to be in a

position to make a difference not only among women but among the community I

live in - to give back in recognition of everything it gives to us."

    With the help of Zacapa, these progressive women have discarded the

societal norms that saw them stay at home while their husbands worked. They

have adapted their craft** to create an employment opportunity which guarantees

a fixed income to support their families. As a result, their social standing is

elevated and younger generations are finding they have greater access to

education than before.

    More than just an income, weaving petates provides them with work they can

do in their homes so they have the luxury of time to raise their families (a

vital part of Mayan culture).

    In fact for Zacapa, time matters more than anything and is a focus

throughout the entire creation of the rum, from blending to maturation to the

time taken to savour the liquid***.

    Spending time with these communities, capturing their stories through her

camera lens, Nicolee said: "These women have faced incredible hardships and

many were widowed in the armed conflict in Guatemala (1960 - 1996). It was

amazing to see the change brought about in their lives and the lives of their

families. I loved meeting women like Ana, one of eight daughters of a widow,

who has had to support herself financially. To do this, Ana weaves petate bands

and with the income she earns, she has chosen to fund studies to become a

teacher - she is currently in her final year of study.

    "On International Women's Day, and every day, women around the world are

pressing for progress and I saw first-hand the part Zacapa is playing by

providing a platform for these women to empower themselves."

    Petate weaving is a tradition passed from mother to daughter. Mayans

believe the petate represents the unity between heaven and earth, the sun and

the moon, the spiritual and the physical because the band has no beginning or

end. It is a hand-crafted process, like the creation of Zacapa that cannot be

rushed. Both are works of art, carefully and patiently crafted by female hands.

    You can view Nicolee's beautiful photography of these women on Instagram

@ZacapaRum. [https://www.instagram.com/zacaparum/]

*More about Lorena: Lorena considers herself as having one of the greatest jobs

in the world and is largely credited for making Zacapa the distinguished

premium spirit it is today. During her time as Master Blender she has

instigated bold innovations: she chose the location for the Zacapa ageing

facility, 2300m above the sea, (fondly known as the "House above the Clouds.")

as altitude and a cool climate allows slow ageing.  Here, depending on the

variety, Zacapa is aged from six to 30 years, giving the spirit time to mature

and exchange its virtues with the wooden barrels. The result is the

exceptionally deep aroma, full colour and rich flavour.

**Traditionally, the petate weavers would have weaved traditional baskets or

hats so they adapted their technique to make petate bands, with Zacapa's help

and training.

More about Zacapa

    Zacapa is one of the most exquisite tasting rums in the world. It is an

award-winning, premium rum from the mystical land of Guatemala and is

recognised by the World Luxury Association as one of the 'World's Top 100 Most

Valuable Luxury Brands'.

    Zacapa is produced in the verdant Guatemalan countryside, under a dramatic

backdrop of soaring mountains and active volcanoes, At 2,300m above sea level

this is one of the highest ageing facilities in the world and what we call 'The

House Above The Clouds'.

    The key ingredient is virgin sugar cane honey which combined with the

unique, dynamic 'Sistema Solera' distillation process results in an

exceptional, ultra-premium rum with a distinct and remarkable taste.

    Aged using an adapted Spanish sherry maturing process, 'Sistema Solera'

enables rums of varying ages and personalities to be carefully blended by the

Master Blender Lorena Vásquez. Old and new rums are carefully combined and

matured in a series of casks previously used to store American whiskeys,

delicate Sherries and fine Pedro Ximénez wines, etc which give an extraordinary

depth of flavor. The high altitude, constant average temperature of 14°C (58°F)

allow the liquids to retain distinctive deep, rich flavors and qualities that

shape this unique premium rum.

***For Zacapa, time matters more than anything - Zacapa is time well spent.

Time is a focus throughout every stage of the distilling process, from blending

spirits of different ages and personalities and storing the liquid in selected

barrels during the maturing process, right up to taking the time to sip, savour

and enjoy the liquid - this is called the Art of Slow.

Enjoy Zacapa responsibly. Visit http://www.DRINKiQ.com.

    (Photo: https://mma.prnewswire.com/media/647538/Zacapa_23_Rum.jpg )

Source: Zacapa

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