オーストラリアで2017年「世界のベストレストラン50」授賞式を開催

Tourism Australia

オーストラリアで2017年「世界のベストレストラン50」授賞式を開催

AsiaNet 68022

【メルボルン(オーストラリア)2017年4月6日PR Newswire】 「世界のベストレストラン50(The World's 50 Best Restaurants)」の授賞式が4月5日夜、メルボルンの歴史的建造物であるロイヤル・エキシビション・ビルディングにて開催された。この授賞式では、100人を超えるシェフとレストランの代表者、メディア300人、評議委員長26人、オーストラリアの食・ワイン業界の有力者を含む約1000人がレッドカーペットを歩いた。

マルチメディア・ニュースリリース全文は以下参照。

http://www.prnasia.com/mnr/tourismaustralia_201704jp.shtml  

2017年「世界のベストレストラン50」にてオーストラリアのレストラン2店が選ばれた。メルボルンにあるベン・シューリー氏のAttica(アティカ)は32位で5度目、ビクトリア州にあるダン・ハンター氏のBrae(ブラエ)は2015年にトップ100リストに初登場し、今回ベスト50の44位にランクインを果たした。また、ピーター・ギルモア氏のQuay(キー)は先週発表された51-100リストの95位に選ばれている。

オーストラリア政府観光局(Tourism Australia)の局長、ジョン・オサリバンは「世界のベストレストラン50授賞式をオーストラリアで開催できたことは大変名誉であり、近年、我が国の食のレベルが世界的にどれほど向上しているかを示すことができた」と語り、次のように続けた。

「今年、Attica、BraeおよびQuayがトップ100リストに選ばれたことは喜ばしく、その恩恵は広く長く続くであろう。今週、世界で最も影響力のあるシェフやレストランの代表者をはじめ、食とワインに精通したメディア関係者がオーストラリアのレストランやカフェで食事をし、バーで酒を飲み、世界的に名の通ったワイナリーやビール醸造所、蒸留所を訪れることにより、わが国は注目のまととなっている」

「これらの体験を通じて、我が国の美食大陸(Restaurant Australia)について彼らは国を越えて共有し、新たに旅行者や料理・ワイン愛好家を刺激することでしょう」

「世界のベストレストラン50」のグループエディター、ウィリアム・ドリュー氏は「オーストラリアの胸躍るダイナミックな料理とワインのシーンは、2017年「世界のベストレストラン50」授賞式の一環として、優越性を認識し、世界の料理界における成功をたたえる完璧なデスティネーションになっている」と話した。

オーストラリアのニール・ペリー氏は、世界のベストレストラン50と特別賞の受章者が発表される公式式典に先立ち、地元食材を中心にオーストラリアをテーマにしたメニューを披露した。ペリー氏の多彩なメニューには、デービッド・ブラックモア和牛、フレーザー島のアサヒガニ、パルー・カンガルー、ムールーラバのツナ、西オーストラリア州の手長エビ、ニュー・サウス・ウェールズ州と南オーストラリア州の牡蠣などが使われた。

オーストラリア政府観光局は、メルボルンで4月1日に始まり南オーストラリア州で8日に終わる公式イベントについて、主催者の英出版社William Reed Business Mediaと緊密に連携を図り協力した。一連のイベントは、シェフ、レストランの代表者、ワイン生産者、ソムリエ、メディア、そして料理愛好家に対し、オーストラリアの優れた食とワインの文化を世界の人々に紹介することができるプログラムとなっている。世界のベストレストラン50関連のイベントには以下が含まれる。

・ウェストビーチベイザーでのシェフの祝宴(4月4日)

・QTメルボルンでのグレート・オージー・ブランチ(4月6日)

・南オーストラリア州でのアカデミー・エスケープ(4月6-8日)

「世界のベストレストラン50」オーストラリア・プログラムの一部として、オーストラリア政府観光局は州・準州の観光局、観光業界とも連携し、オーストラリア訪問中のシェフやメディア100人にオーストラリア有数の食・ワイン体験を含む全国規模のツアーに参加する機会を提供する。

▽問い合わせ先

Kim Moore, Tourism Australia

Tel: +61-419-978-561

kmoore@tourism.australia.com

Shannon Blanchard, The Cru

Tel: +61-432-543-377

shannon@thecrumedia.com

▽「世界のベストレストラン50」について

2002年にWilliam Reed Business Mediaより創設された「世界のベストレストラン50(The World's 50 Best Restaurants)」は世界的な食の祭典であり、料理界でビジョンを持つ人々のユニークなコミュニティーを1つにしている。例年のリストと授賞は、レストラン業界で世界的に影響力のあるリーダー約1000人による投票に基づいている。世界的に認められた美食の基準として、「世界のベストレストラン50」はトレンドを導き、世界各地の優れたレストランにハイライトを当てている。

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20170406/8521702101-a

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Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20170406/8521702101-c

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20170406/8521702101-d

Video - http://static.prnasia.com/pro/media/mnr/201704/tourismaustralia/video.mp4

ソース:Tourism Australia

(日本語リリース:クライアント提供)

Australia Plays Host to The World's 50 Best Restaurants 2017

PR68022

MELBOURNE, Australia, Apr. 6, 2017 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

Last night (5 April 2017), Australia hosted The World's 50 Best Restaurants

awards ceremony at Melbourne's historic Royal Exhibition Building. Close to

1,000 guests, including over 100 chefs and restaurant representatives, 300

media and the 26 Academy Chairs, and a who's who of Australia's food and wine

industry walked the red carpet at the glittering awards ceremony.

For the full multimedia release, click here:

http://www.prnasia.com/mnr/tourismaustralia_201704.shtml

Australia had two restaurants featured in The World's 50 Best Restaurants 2017

-- Ben Shewry's Attica in Melbourne at #32, the fifth time it has been featured

on the list; and Dan Hunter's Brae in regional Victoria entering the 50 Best at

#44, after first appearing on the broader top 100 list in 2015. Peter Gilmore's

Quay is featured at #95 on the 51-100 list announced last week.

Tourism Australia Managing Director John O'Sullivan said: "It's a huge honour

for Australia to host The World's 50 Best Restaurants - testament to how much

our culinary standing has risen globally in the last few years.

"It's great to see Attica, Brae and Quay make the 'top 100' list this year, but

the benefits go much wider and will be longer lasting. Australia has enjoyed

centre-stage this week with some of the world's most influential chefs,

restaurateurs and food and wine media eating in our restaurants and cafes,

drinking in our bars, and visiting our world-class wineries, breweries and

distilleries.

"Through these first hand, authentic experiences, they will share our

Restaurant Australia story beyond these shores, helping to inspire new

audiences of travellers and lovers of great food and wine to follow in their

foodie footsteps."

William Drew, Group Editor of The World's 50 Best Restaurants, said:

"Australia's exciting and dynamic food and wine scene has made it the perfect

destination for acknowledging excellence and celebrating the successes of our

global culinary landscape as part of The World's 50 Best Restaurants 2017

awards."

Australia's Neil Perry designed an Australian-themed menu with a strong focus

on Australia's unique produce, ahead of the official ceremony where The World's

50 Best Restaurants 2017 and special award winners were announced.  David

Blackmore Wagyu, Fraser Island spanner crab, Paroo kangaroo, Mooloolaba tuna,

West Australian scampi and oysters from New South Wales and South Australia

were just some of the highlights on Perry's extensive menu.

Tourism Australia worked closely with event organisers William Reed Business

Media on the official events program, which began on 1 April in Melbourne and

will conclude Saturday, 8 April, in South Australia. These events showcase

Australia's outstanding food and wine culture to an international audience of

chefs, restaurateurs, winemakers, sommeliers, media and food lovers. Other

events in the World's 50 Best Restaurants program include:  

The Chefs' Feast at West Beach Bathers (4 April);

The Great Aussie Brunch at QT Melbourne (6 April); and

The Academy Escape in South Australia (6-8 April).

As part of The World's 50 Best Restaurants Australia program, Tourism Australia

has also partnered with the State and Territory Tourism Organisations and the

tourism industry to offer 100 of the visiting chefs and media the opportunity

to take part in a country-wide tour, taking in some of Australia's best food

and wine experiences.

For further information contact:

Kim Moore, Tourism Australia at +61-419-978-561 kmoore@tourism.australia.com

Shannon Blanchard, The Cru at +61-432-543-377 shannon@thecrumedia.com

About The World's 50 Best Restaurants

Founded in 2002 and owned by William Reed Business Media, The World's 50 Best

Restaurants is a celebration of global gastronomy, bringing together a unique

community of visionaries across the culinary landscape. The annual list and

awards are based on the votes of an influential group of almost 1,000

international leaders in the restaurant community. As a globally recognised

gastronomic reference point, The World's 50 Best Restaurants showcases leading

trends and highlights great restaurants from all corners of the Earth.

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20170406/8521702101-a

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Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20170406/8521702101-d

Video -

http://static.prnasia.com/pro/media/mnr/201704/tourismaustralia/video.mp4

SOURCE:  Tourism Australia

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