ミシュラン・ガイドがル・クラレンスを二つ星に格付け
ミシュラン・ガイドがル・クラレンスを二つ星に格付け
AsiaNet 67370
パリ(フランス)、2017年2月10日/PRニュースワイヤー/ --
正式オープンからわずか1年、この新しいパリのデスティネーションレストランは有名なレッド・ガイドの二つ星を授与されました。
何という名誉!本日ミシュラン・ガイド2017年版は、この革新的で独創的な新しいベンチャーの認定を決定しました。およそ5年前、ファミリービジネスであるドメーヌ・クラレンス・ディヨン(Domaine Clarence Dillon)(Chateau Haut-Brion:シャトー・オー・ブリオン、Chateau La Mission Haut-Brion:シャトー・ラ・ミッション・オー・ブリオン、Chateau Quintus:シャトー・カンテュス)の会長であるルクセンブルグのロベール皇太子が有名なシャンゼリゼ通り近くの19世紀の大邸宅を手に入れたときに旅は始まりました。ホテル・ディロン(Hotel Dillon)と名を変えた建物は同社のパリ本社となり、ルクセンブルグのロベール皇太子が優れた職人たちの力を借りて全面的に改修、模様替えしました。同社のパリ大使館として、この屋敷にはソムリエの最高の宝物のセレクションを提供するユニークな高級ワインショップ、ラ・カーブ・デュ・シャトー(La Cave du Chateau)もあります。シャトー・オー・ブリオンと美食との歴史的つながりに着想を得たルクセンブルグのロベール皇太子は、自身や仲間たちが哲学や、ボルドーの洗練されたシャトーのエレガントで温かい雰囲気を分かち合えるユニークなコンセプトレストランの着手を決意しました。ル・クラレンスが生まれたのです。
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https://www.multivu.com/players/uk/8039651-le-clarence-michelin-guide-two-stars/
最高の生産者の作る特別の材料を供し、そしてもちろん最もレアで一流のワインを供給するフランスの土壌(テロワール)の最も優れたものを反映する施設
シェフのクリストフ・ペレとの偶然の出会いが決め手となりました。美食家の皇太子とパリの美食の天才の一人は、たちまち理解し合いました。主任シェフ兼マネージングディレクターは2010年に前のレストラン、ラビガラード(La Bigarrade)で二つ星を獲得していましたが、引き続き堂々とオリジナル・フランス料理の才能を祝いました。
シェフのクリストフ・ペレとル・クラレンスのチーム全員は、大胆で、目利きの美食家の顧客たちとこの栄誉を分かち合うことを嬉しく思っています。実際、ル・クラレンスにとっての最高の賞は、ゲストの一日を輝かせ、このユニークな環境でゲストに使える私どもが得るのと同じ喜びを来店中のゲストに与えることなのです。
(写真:
http://mma.prnewswire.com/media/466541/Le_Clarence_Restaurant.jpg )
情報源:ル・クラレンス
(日本語リリース:クライアント提供)
The Michelin Guide Honors Le Clarence with Two Stars!
PR67370
PARIS, Feb. 10 /PRNewswire=KYODO JBN/ -
Only one year after the official opening, this brand new Parisian destination
restaurant is awarded two stars by the famous red guide.
What an honor! Today, in its 2017 edition, the Michelin Guide chose to
recognise this innovative and original new venture. The journey began almost
five years ago when Prince Robert of Luxembourg, Chairman of the family
business, Domaine Clarence Dillon (Chateau Haut-Brion, Chateau La Mission
Haut-Brion, Chateau Quintus), acquired a 19th-century mansion located a short
distance from the famous Champs Elysees. The building - renamed Hotel Dillon -,
was to become the company's Paris Headquarters and was entirely renovated and
redecorated by Prince Robert of Luxembourg with the help of exceptional
craftsmen. As the company's Parisian embassy, the mansion also houses 'La Cave
du Chateau', a unique Fine Wine shop offering a great selection of the
sommeliers' finest treasures. Inspired by Chateau Haut-Brion's historical link
to gastronomy, Prince Robert of Luxembourg decided to launch a unique new
restaurant concept where he and his colleagues could share the philosophy and
the elegant and warm atmosphere of one of Bordeaux's finest chateaux. 'Le
Clarence' was born!
To view the Multimedia News Release, please click:
https://www.multivu.com/players/uk/8039651-le-clarence-michelin-guide-two-stars/
An establishment which reflects the very best of what the French Terroirs have
to offer by presenting extraordinary ingredients from the finest producers and,
of course, sourcing the very rarest and distinguishes wines.
The chance encounter with Chef Christophe Pele was a determining factor. The
understanding between the epicurean Prince and one of Paris' leading
gastronomic talents was almost immediate. The Executive Chef and Managing
Director, who had already been awarded two stars in his previous restaurant La
Bigarrade in 2010, has continued to celebrate his original French gastronomic
flair with true panache.
Chef Christophe Pele and the entire team at Le Clarence are pleased to share
this distinction with its adventurous, connoisseur, and deliciously epicurean
customers. Indeed, the best award for Le Clarence is to brighten up our guests'
day and to give them as much pleasure while they are in our company as we
receive from serving them in these unique surroundings.
(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/466541/Le_Clarence_Restaurant.jpg )
SOURCE: Le Clarence
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