Michter's がCelebration Sour Mashを3年ぶりに発売へ

Michter's Distillery

Michter's がCelebration Sour Mashを3年ぶりに発売へ

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【ルイビル(米ケンタッキー州)2016年11月16日PR Newswire=共同通信JBN】Michter's Distillery(ミクターズ蒸留所)はこの2016年12月、Celebration Sour Mash Whiskey(セレブレーション・サワーマッシュ・ウイスキー)を3年ぶりに発売する。Michter'sのマスターディスティラー(蒸留責任者)を退任して名誉マスターディスティラーになるウィリー・プラット氏がブレンドする最後のCelebrationリリースとなる。

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この2016 Celebration Whiskeyを作るために、プラット氏はMichter'sの全在庫から非常にお気に入りのケンタッキー・ストレートバーボンとケンタッキー・ストレートライのストックを選んでブレンドした。2016 Celebrationをブレンドするために選ばれた6樽は10年超から33年近いものまである。2016リリースはアルコール度数116・8プルーフ(アルコール分58・4%)。

Michter'sのジョーゼフ・J・マグリオッコ社長は「わがMichter'sのチームは提供するウイスキーのどのボトルにも非常な誇りを持っている。当社が2013年に最初のMichter's Celebration Sour Mashを発売したとき、われわれが目指したのはすばらしいアメリカンウイスキーが世界のどこで生産される極上の蒸留酒とも競争できると示すことだった。今年、ウィリー(プラット氏)がまさにそれを再現した。樽の選択とブレンドの名人芸によって、独立の優れた個々の単体よりもそれらを総合したウィリーの作品はさらにすばらしい」と語った。

プラット氏の後任としてMichter'sのマスターディスティラーになるパメラ・ハイルマン氏は「ブレンドは芸術であり、ウィリーのような名人とともに働く必要があった機会は私にとって貴重だ。この2016 Celebrationは別格のウイスキーだ」とコメントした。

米国と少数の輸出市場で販売される2016 Michter's Celebration Sour Mashは全体で258本。米国での小売価格は1本5000ドル近辺になると予想される。

詳細は次を参照: www.michters.com

▽問い合わせ先

Joseph J. Magliocco

+1-502-774-2300 x580

jmagliocco@michters.com

ソース:Michter's Distillery

  First Release of Michter's Celebration Sour Mash in Three Years

PR66508

LOUISVILLE, Kentucky, Nov. 16, 2016 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

    This December 2016, Michter's Distillery will be releasing its Celebration

Sour Mash Whiskey for the first time in three years. It is the last Celebration

release blended by Willie Pratt before his retirement as Michter's Master

Distiller and his transition to Michter's Master Distiller Emeritus.

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   To make this 2016 Celebration Whiskey, Mr. Pratt selected his very favorite

stocks of Kentucky Straight Bourbon and Kentucky Straight Rye from Michter's

entire inventory and blended portions of them together. The six barrels chosen

for blending the 2016 Celebration release range from over a decade to nearly 33

years old. The 2016 release is 116.8 proof (58.4% alcohol by volume).

   "Our Michter's team takes great pride in every single bottle of whiskey we

offer. When we first released Michter's Celebration Sour Mash in 2013, it was

our goal to show that an extraordinary American whiskey could rival the very

finest spirits produced anywhere in the world. This year, Willie has done just

that yet again. With his masterful barrel selection and blending, Willie's sum

of the parts is even greater than each of those remarkable parts

independently," said Michter's President Joseph J. Magliocco.

   Pamela Heilmann, Willie's successor as Michter's Master Distiller,

commented, "Blending is an art, and I value the opportunity I've had to work

with a virtuoso like Willie. This 2016 Celebration release is an exceptional

whiskey."

   Offered in the U.S. and select export markets, the 2016 Michter's

Celebration Sour Mash release will consist of a total of 258 bottles. It is

expected to be offered in the U.S. at a retail price in the vicinity of $5,000

per bottle.

   For further information, please visit: www.michters.com.

   Contact: Joseph J. Magliocco

            +1-502-774-2300 x580

            jmagliocco@michters.com

    SOURCE: Michter's Distillery

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