Michter'sが原酒不足で9月のToasted Barrel Bourbon発売を取りやめ 蒸留所拡張を発表

Michter's Distillery

Michter'sが原酒不足で9月のToasted Barrel Bourbon発売を取りやめ 蒸留所拡張を発表

AsiaNet 64902(0782)

【ルイビル(米ケンタッキー州)2016年6月28日PR Newswire=共同通信JBN】需要増大に応じてウイスキーを全提供先に配分せざるを得なくなったことから、Michter's Distillery(ミクターズ蒸留所)は2016年中、Michter's US*1 Toasted Barrel Bourbon(ミクターズ・ユーエスワン・トーステッドバレル・バーボン)を発売しない。Michter'sのジョーゼフ・J・マグリオッコ社長は「過去2年のToasted Barrel Bourbon発売の驚くべき人気がこの厳しい決定をもたらした。問題は今年発売するToasted Barrel Bourbonの1滴が販売業者、輸入先に配分すべきMichter's US*1 Bourbonより1滴少ないことである」と語った。

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ライ、バーボン、ウイスキーの需要に釣り合うように供給する計画の一環として、Michter'sはM2蒸留所の生産力を倍増する措置を講じている。ルイビルのシブリー地区にあるMichter'sのM2蒸留所は現在、年間最大蒸留50万プルーフ・ガロンで操業している。米国蒸留所のアルコール測定基準は、1プルーフ・ガロンを華氏60度の100プルーフで1液量ガロンとしている。Michter'sのM2蒸留所が年1回の1カ月保守を終えて8月に蒸留を再開すれば、新たな年間蒸留能力は100万プルーフ・ガロンになる。

世界最大のバーボン蒸留所Booker Noe Distillery(当時)で蒸留所長を務めていたMichter'sのパメラ・ヘイルマン生産・蒸留担当副社長は「1万6000ガロンの発酵槽4基、計6万4000ガロンを加えて第2シフトを導入すれば、同じ銘酒を2倍つくることができる。私は再度、最高設備を据え付ける自由裁量を与えられた」と述べた。拡張のために設置された新設備は、伝説的なルイビルの蒸留機器メーカー、VendomeのMichter's特注製品である。

十分に熟成したと確信するまでウイスキーの発売を許さないことから、「ドクターノー」のニックネームで呼ばれるマスターディスティラー(蒸留責任者)ウィリアム・プラット氏は「国内外の人々に当社のウイスキーをより多く提供できることはとてもすばらしい。でも、Michter'sがそのために品質を犠牲にすることは決してない」と話した。

Michter's Distilleryは米国ウイスキー産業の中心、ケンタッキー州ルイビルのシブリー地区にある。同社は高評価のウイスキーを限定生産している。Michter'sはシングルバレル・ライ、スモールバッチ・バーボン、シングルバレル・バーボン、スモールバッチ・アメリカンウイスキーが名高い。Michter'sは2015年、Kentucky Distillers Association(ケンタッキー蒸留酒業者協会)7番目のHeritage Member(ヘリテージ会員)に選定された。このステータスを獲得した蒸留酒業者は33年ぶりである。詳しい情報はwww.michters.com を参照。

▽問い合わせ先

Joseph J. Magliocco

+1-502-774-2300 x580

jmagliocco@michters.com

ソース:Michter's Distillery

Short on Whiskey, Michter's Cancels Its September 2016 Toasted Barrel Bourbon Release and Announces Distillery Expansion

PR64902

LOUISVILLE, Kentucky, June 28, 2016 /PRNewswire=KYODO JBN/--

   Forced to allocate all its whiskey offerings due to growing demand,

Michter's Distillery will not be releasing its Michter's US*1 Toasted Barrel

Bourbon during 2016. "The incredible popularity of our Toasted Barrel Bourbon

release during the past two years made this a very tough decision," said

Michter's Distillery President Joseph J. Magliocco. "The problem is every drop

of our Toasted Barrel Bourbon that we release this year is one less drop of our

Michter's US*1 Bourbon that we have to allocate to our distributors and

importers."

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   Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20131119/NY19516LOGO-c

   As part of its plan to bring supply into better balance with demand for its

ryes, bourbons, and whiskeys, Michter's has been taking steps that will double

its M2 distillery's capacity.  Located in the Shively section of Louisville,

Michter's M2 Distillery is currently operating at its maximum distillation

capacity of 500,000 proof gallons per year. The American distillers' standard

measurement of alcohol production, a proof gallon is one liquid gallon at 100

proof at 60 degrees fahrenheit. When Michter's M2 Distillery resumes

distillation in August after a month shutdown for yearly maintenance, the

distillery's new distillation capacity will be 1,000,000 proof gallons per year.

   Formerly Distillery Manager at Booker Noe Distillery, the largest bourbon

distillery in the world at that time, Michter's Vice President-Production &

Distiller Pamela Heilmann stated, "By adding four more 16,000 gallon fermenters

with a total capacity of 64,000 gallons and going to a second shift, we can

make twice as much of the same great whiskey as we do now. Once again I was

given carte blanche to put in the very best equipment." The new equipment

installed for the expansion was custom built for Michter's by legendary

Louisville-based still maker Vendome.

   Master Distiller Willie Pratt, nicknamed "Dr. No" for his refusal to approve

whiskey releases until he feels they are just right, said, "It's really great

for us to be able to offer more of our whiskeys to people at home and abroad,

but Michter's will never sacrifice quality to do so."

   Michter's Distillery is located in the Shively section of Louisville,

Kentucky, the heart of the American whiskey industry.  It makes highly

acclaimed, limited production whiskeys.  Michter's is renowned for its single

barrel rye, small batch bourbon, single barrel bourbon, and small batch

American whiskey.  In 2015, Michter's was named the seventh Heritage Member of

the Kentucky Distillers Association, thereby becoming the first distiller in 33

years to achieve that status.  For more information, please go to:

www.michters.com.

   Contact: Joseph J. Magliocco

            +1-502-774-2300 x580

            jmagliocco@michters.com

    SOURCE: Michter's Distillery

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