アリメンタリア、世界の食品と美食のつながりを紹介

フィラ・デ・バルセロナ

アリメンタリア、世界の食品と美食のつながりを紹介

Asianet 63836

バルセロナ(スペイン)、2016年3月21日/PRニュースワイヤー/ --

アリメンタリア2016はスペインの食品、飲料の品質、多様性、豊富さにハイライトを当て促進する、かつてない美食・経験志向の催しとなります。フィラ・デ・バルセロナとアリメンタリア展示会が主催し、4月25~28日に行われる同イベントは、食品産業、美食、観光の結びつきを活かして、国際市場における独自の市場を開拓する方法をご紹介します。プログラムでは、料理の実演、カンファレンス、またジョアン・ロカの有名な腕利きシェフたちや世界で栄誉を手にしている新世代の若手シェフたちを招いての食品とワインのテイスティングなど、食品をベースにした100以上の活動を用意しています。

    (ロゴ: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160318/345826LOGO

美食エリアの花形は、ワークショップと料理の実演の「アリメンタリア・エクスペリエンス」でしょう。マリオ・サンドバル、アンヘル・レオン、リカルド・カマレナ、ルーベン・トリンカード、エドゥアルド・シャトルック、オリオール・カストロ、ディエゴ・ゲレーロ、ベアトリス・ソテロ、セリア・ヒメネス、ヨランダ・レオンなど、ミシュランの星を獲得したシェフたちが40人以上も出演します。ロベルト・ルイス(メキシコ)、アンドレア・トゥンバレーロ(イタリア)、リカルド・サンツ(日本)、アトゥール・コーチャー(インド)、マウロ・コラグレコ(フランス)、ヴィルジリオ・マルティネス(ペルー)など、他国の優れた食文化も紹介します。

流行を作りだすスペイン産ワインを発掘、市場を分析、そして食品とワインの密接なつながりを明かすためにアリメンタリアでは、テイスティング、カンファレンス、およびワイン評論家、ワイン学者、事業主、ジャーナリスト、ソムリエ、シェフによる食品とワインの組み合わせを用いた料理の実演などのエリア、「ヴィノラム・シンク」(Vinorum Think、ワイン 考えるの意味)を設けます。世界で最高のスパークリングワイン評論家、トム・スティーブンソンやマスター・オブ・ワインのデブラ・メイバーグなどの著名人も出演します。

他に特筆すべきエリアとしては、最高級スペイン産オリーブオイルを100銘柄以上も試すことができるグルメ・オリーブオイル・バーと、職人の手作りチーズを試食できる「スペイン、100のチーズの地」と題した展示です。食品とワイン観光、カクテルとスピリッツ、食べ物の屋台などの特設エリアもあります。

アリメンタリアのゼネラル・マネージャー、J・アントニオ・バルスは、「食品業界が美食と観光を通じて海外の売り上げを伸ばす方法にハイライトを当てたいと考えています」と話します。スペインでは農業食品、ホスピタリティ、ケータリング、観光の部門が国のGDPの25%以上を占めています。

70か国以上から4000社もが参加するアリメンタリアは、スペインの美食、食品、飲料をリードする国際展示会です。今年40周年を迎える同展示会には14万人の貿易専門家が集まり、そのうち35%が外国からです。

http://www.alimentaria-bcn.com

情報源:フィラ・デ・バルセロナ

(日本語リリース:クライアント提供)

Alimentaria Showcases the Connection Between Food and Gastronomy for the World

PR63836

BARCELONA, Spain, Mar. 21, 2016 /PRNewswire=KYODO JBN/ --

    Alimentaria 2016 will be more gourmet- and experience-driven than ever to

highlight and promote the quality, variety and wealth of Spanish food and drink

products. The event organised by Fira de Barcelona and Alimentaria

Exhibitions-which takes place on 25-28 April-will show how to take advantage of

the bond between the food industry, gastronomy and tourism to carve a niche in

international markets. The programme offers more than 100 food-based

activities, including cooking demo sessions, conferences and food and wine

tasting sessions featuring renowned chefs of the calibre of Joan Roca and a

brand new generation of young chefs who are winning international accolades.

    (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160318/345826LOGO )

    The star gastronomic area will be The Alimentaria Experience with workshops

and cooking demos. More than 40 Michelin-starred chefs will be appearing here,

such as Mario Sandoval, Angel Leon, Ricard Camarena, Ruben Trincado, Eduard

Xatruch, Oriol Castro, Diego Guerrero, Beatriz Sotelo, Celia Jimenez and

Yolanda Leon. Other great culinary cultures will also be on show, featuring

Roberto Ruiz (Mexico); Andrea Tumbarello (Italy), Ricardo Sanz (Japan), Atul

Kochhar (India), Mauro Colagreco (France) and Virgilio Martinez (Peru).

    To discover the Spanish wines that are setting the trends, analyse the

market and reveal the close relationship between food and wine, Alimentaria is

launching Vinorum Think, an area for tasting sessions, conferences and cooking

demos with food and wine pairings given by wine critics, oenologists, business

owners, journalists, sommeliers and chefs. Notable names include the world's

most important sparkling wine critic Tom Stevenson and Master of Wine Debra

Meiburg.

    Other standout spaces include the Gourmet Olive Oil Bar where you can try

over 100 brands of the finest Spanish olive oil and the exhibition entitled

'Spain, Land of 100 Cheeses' where you can sample artisan cheeses. There will

also be dedicated areas on food and wine tourism, cocktails and spirits, and

food trucks.

    According to the general manager of Alimentaria, J. Antonio Valls: 'We want

to highlight how the food industry can increase its international sales through

gastronomy and tourism.'. In Spain, the agri-food, hospitality, catering and

tourism sectors account for more than 25% of the country's GDP.

    With the participation of some 4,000 companies from over 70 different

countries, Alimentaria is the leading international showcase for Spanish

gastronomy, food and drink. The trade fair, which celebrates its 40th

anniversary this year, brings some 140,000 trade professionals to Barcelona,

35% from abroad.

    http://www.alimentaria-bcn.com

    SOURCE: Fira de Barcelona

本プレスリリースは発表元が入力した原稿をそのまま掲載しております。また、プレスリリースへのお問い合わせは発表元に直接お願いいたします。

このプレスリリースには、報道機関向けの情報があります。

プレス会員登録を行うと、広報担当者の連絡先や、イベント・記者会見の情報など、報道機関だけに公開する情報が閲覧できるようになります。

プレスリリース受信に関するご案内

SNSでも最新のプレスリリース情報をいち早く配信中