2016年2月16日

G2A.com

G2Aがeスポーツイベントで禁止ロゴ使用のゲーマーの罰金を支払い

AsiaNet 63413(0186)

【ジェシュフ(ポーランド)、ロンドン、香港2016年2月15日PR Newswire=共同通信JBN】G2A.COMは最近、Campeonato Brasileiro de League of Legends (CBLoL) 2016で起きた事件に注意を喚起した。この事件は、大勢の愛好家がeスポーツとG2Aを熱狂的に支持しているブラジルで山火事のように広がった。長年にわたりeスポーツチームの発展を奨励し、600万ドル以上を投資してきたからである。

消息筋によると、ガブリエル“トッカーズ”クローマンという若いゲーマーは、RIOTがG2Aロゴを「禁止」した事実を全く忘れ、G2Aロゴ入りのTシャツを無邪気に誇らしげに着用した。ショーが始まり、彼は激しいショックを受けようとは夢にも思わかった。休憩中、TシャツのG2Aロゴを見せてはならないとするルールを知らされ、粘着テープでロゴを隠さざるを得なくなった。

▽RIOTの公式声明:

▽罰金の証拠:

ガブリエル“トッカーズ”クローマンが所属する組織INTZはその後、G2Aロゴを使用したとして5000レアル(1150ユーロ)の罰金を科せられた。

G2Aの共同創立者兼最高マーケティング責任者(CMO)であるダウィド・ロゼック氏は欧州で「G2A.COMは引き続き、G2A eスポーツに関係するすべてのパートナーを支持する」と述べ、「G2Aはガブリエル“トッカーズ”クローマンの組織INTZに対する罰金を支払った。いかなるeスポーツ組織もG2AブランドのTシャツ着用をこれほど厳しく罰するべきではないと信じているからだ」と付け加えた。

RIOTはことし初め、League of Legendsチームのスポンサーとして、G2Aロゴの使用を禁止した。G2AとRIOTの交渉は、ゲーマー向けeスポーツ業界に権限を与えるウィンウィン解決を生み出すことができなかった。

ところが、RIOTの禁止措置は逆効果をもたらしたようで、G2AのTシャツは一夜にして抗議のシンボルになった。G2Aに対するeスポーツの支持は高まり、eスポーツチームの成長は力強いものになった。

とはいえ、ブラジルeスポーツチームの罰金に対するG2Aの立場とショックは、eスポーツコミュニティーに意見の相違をもたらした。G2Aの現在の最優先課題のひとつは、ブラジルにおいてeスポーツの楽しみと安定性を回復することである。

G2A.COMはブラジル市場、ブラジルのゲーマー、そしてブラジルのeスポーツコミュニティーに気を配っている。ロゼック氏は「G2Aは彼らのeスポーツの成長と喜びを大切にする。ブラジルのeスポーツ愛好家はG2Aの支援を頼りにしていい」と締めくくった。

ソース:G2A.COM

G2A Pays Young Gamer’s Fine for Banned Logo at e-sports Campeonato Brasileiro de League of Legends (CBLoL) 2016

PR63413

RZESZOW, Poland, LONDON and HONG KONG, Feb. 15, 2016 /PRNewswire=KYODO JBN/ —

G2A.com were recently alerted to an incident that took place during
Campeonato Brasileiro de League of Legends (CBLoL) 2016. The incident has
spread like wildfire in Brazil where millions of e-sporters are passionate and
loyal to e-sports and to G2A because of their many years of encouragement and
over 6 million dollars invested in the development of e-sports teams.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160214/333042 )
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160214/333043 )
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151011/275922 )

According to sources, a young gamer called Gabriel "Tockers" Claumann
completely forgot about the fact that RIOT ‘banned’ the G2A logo. He innocently
and proudly wore his G2A logo T-Shirt. The show began and he had no way of
knowing that he was about to get a rude shock. During the break he was informed
rules dictated that he could not show the G2A logo on his T shirt and had to
place duct tape over the logo.

Here is the official statement from RIOT:

Evidence of the fine:

Gabriel "Tockers" Claumann’s organization, INTZ was subsequently fined R$
5.000,00 (1.150 EUR) for use of the G2A logo.

Co-Founder and CMO Dawid Rozek speaking in Europe said that: G2A.COM will
continue supporting all partners associated with G2A e-sports. He added: "G2A
has paid this fine for Gabriel "Tockers" Claumann’s organization, INTZ because
G2A believe that no e-sports organization should be punished so severely for
wearing a G2A branded T shirt."

RIOT, as a sponsor of League of Legends teams banned the G2A logo earlier
this year. Negotiations between G2A and RIOT failed to produce a win-win
solution that would empower the e-sport industry for gamers.

The RIOT ban seems however, to have had the reverse effect, because G2A
T-shirts became, overnight, a symbol of protest. E-sports support for G2A grew
and the growth of e-sports teams became stronger.

G2A’s position and the shock of the Brazilian e-sports team’s fine has,
however, created dissent in the e-sports community.  One of the main priorities
for G2A is to now restore the happiness and stability of e-sports in Brazil.

G2A.COM is attentive to the Brazil market, Brazilian gamers, and the
Brazilian e-sports community. "G2A care about their growth and their enjoyment
in e-sports. Brazilian e-sporters can rely on G2A’s support," Dawid concluded.

SOURCE: G2A.com