香港のハーバーシティで「サケ・フェスティバル」

ハーバーシティ

香港のハーバーシティで「サケ・フェスティバル」

AsiaNet 60376(0591)

【香港2015年5月7日PRN=共同通信JBN】

*「サケ・フェスティバル」が100銘柄を超える酒を提供

日本のアイコニックな要素である、酒の鑑定が全く新しい次元のアートと工芸を発酵米飲料にもたらす。香港最大のショッピングモール「ハーバーシティ」は5月1日から17日まで、「サケ・フェスティバル(Sake Festival)」を開催する。ハーバーシティのオーシャンターミナル前広場が「サケ・ストリート(Sake Street)」に変身し、酒文化を市民に紹介する数々のアクティビティーが繰り広げられる。

▽「サケ・ストリート」が100以上の酒樽を展示

ハーバーシティでは100以上の酒樽が「サケ・ストリート」のビジュアルテーマを代表する。高さ3メートルの酒樽は日本のさまざまな蔵元から提供され、醸造工程の重要部分を示している。「サケ・ストリート」には、日本各地の20カ所から100銘柄以上の酒を提供する18の日本ブースがある。中には受賞した限定版の酒、福井県の「梵 日本の翼」や岡山県の「竹林 たおやか 純米大吟醸」もある。お客はその場で120香港ドルを寄付すれば、好みの銘柄を味わえる10枚つづりの酒試飲券とハーバーシティ限定の試飲用木製容器「升」をもらえる。升の数量は限りがあり、先着順が基本。

「サケ・ストリート」の詳細

期日:2015年5月1日から17日

時間:午後6時半-8時半(月-金)、2時半-8時半(土日祝日)

場所:ハーバーシティのオーシャンターミナル前広場

「酒試飲券」入手法:現地で120香港ドルを寄付すれば、好みの銘柄を味わえる10枚つづりの酒試飲券とハーバーシティ限定の試飲用木製容器「升」をもらうチャンスがある。升の数量は極めて限定されており、先着順が基本。

出展銘柄

梵、竹林、獺祭、出羽鶴、出羽桜、英君、富久長、北光正宗、いづみ橋、麒麟、久保田、黒牛、幻の瀧、真澄、奥の松、李白、澤姫、惣誉、天寿、天領、天山

▽「酒鑑定クラス」-酒とフルーツのペアリング

地理的な位置、気候、原料米、水、酵素、製造工程が酒に明白な香りを与える独自要因になっている。ハーバーシティはイベント期間中の酒鑑定クラスを主宰するために、香港初の日本酒ソムリエ、ミッキー・チャン氏を特別に招いた。ワークショップでは酒の歴史、酒の醸造工程、4種類の酒の独自の味と特徴が紹介される。さらに、カキと日本料理に加えて、酒を多彩な食品と組み合わせる。ハーバーシティの酒鑑定クラスでミッキー・チャン氏はまず、受賞した精選銘柄と各種フルーツをブレンドして受講者に味わってもらう。

「酒鑑定クラス」の詳細

期日:2015年5月1日、2日、3日、9日、10日、16日および17日

時間:午後3時および4時

場所:ハーバーシティのゲートウェイ・アーケード・アトリウムI

登録:専用サイトhttp://bit.ly/1amI4bJ をクリックして必要項目、個人情報を記入し、現地で120香港ドルを寄付。申請受け付けはeメールで通知する(先着順、人数制限あり)

▽「ジャパン・ファンフェア」-伝統ゲームのカウンターで楽しいひとときを

お客はハーバーシティのソーシャル・プラットフォームで「Follow」「Like」をクリックして、指定のハッシュタグ(#harbourcity & #hcfood)など必要事項を含む個人用ソーシャルメディア・アカウントを得るために「サケ・フェスティバル」の写真をアップロードすれば、日本の伝統的なゲームのカウンターで使えるゲームカードをもらえる。

日本の伝統的なゲームのカウンター詳細

期日:2015年5月1日から17日

時間:午後6時半-8時半(月-金)、2時半-8時半(土日祝日)

場所:ハーバーシティのオーシャンターミナル前広場およびゲートウェイ・アーケード・アトリウムI

▽京都のバチ・ホリックが現代の和太鼓演奏を披露

ハーバーシティはお祭り気分を盛り上げるため、人気の文化パフォーマンス集団、バチ・ホリックを招いた。現代の和太鼓、歌、踊り、笛を組み合わせた公演で、香港は初お目見えである。バチ・ホリックは2004年に京都で結成され、現代的な和太鼓演奏で有名である。日本と世界各地で毎年、100回以上定期的に公演している。

バチ・ホリックの和太鼓公演詳細

期日:2015年5月7日から14日

時間:午後7時、8時(月-金)、3時、4時半、6時、7時半(土日)

場所:ハーバーシティのオーシャンターミナル前広場

▽作ってみよう「ミニ酒樽」

各蔵元の酒樽には独特で特徴的なデザインがある。「サケ・フェスティバル」プロモーション期間中、お客は「ミニ酒樽」で自分の酒樽をデザインできる。

「ミニ酒樽」サービス詳細

期日:2015年5月1日から17日

時間:午後6時半-8時半(月-金)、2時半-8時半(土日祝日)

場所:ハーバーシティのオーシャンターミナル前広場およびゲートウェイ・アーケード・アトリウムI

参加方法:1)現地で100香港ドル寄付するか、2)ハーバーシティ向かいのF&Bアウトレットでクレジットカード、EPS(デビットカード)、オクトパス(電子マネー)いずれかの支払い時、同日中現地で50香港ドル寄付

*注:ミニ酒樽の数量は限られており、先着順が基本。

▽酒樽シャッターチャンス

お客はどこでも現地で寄付すれば、酒樽を背負って写真撮影できる。

日時:2015年5月1日から17日

時間:午後6時半-8時半(月-金)、2時半-8時半(土日祝日)

場所:ハーバーシティのオーシャンターミナル前広場

▽「忍者ダンス・スピリット」-最新の忍者ダンス公演

忍者の技を引き継ぐ伝統に従って、ハーバーシティは忍者をまねて舞踊と武術を組み合わせた熟達の演武でお客を楽しませるパフォーミング集団を招待した。グループは忍術の真の伝統を引き継ぐためにお客と交流する。

忍者ダンス公演の詳細

日時:2015年5月1日から6日および15日から17日

時間:午後7時、8時(月-金)、3時、4時半、6時、7時半(土日祝日)

場所:ハーバーシティのオーシャンターミナル前広場

▽「日本の古典サウンド」-日本の音楽公演

ハーバーシティは日本の音楽史を共有するため、日本の伝統楽器、琴と尺八の演奏家を招いた。ミュージシャンは古典・現代音楽を独特の日本式表現に再形成して合奏する。

日本の音楽公演詳細

日時:2015年5月1日から17日

時間:午後零時半から2時半

場所:ハーバーシティのゲートウェイ・アーケード・アトリウムI

▽特別の酒カクテルと料理のペアリングメニュー

「サケ・フェスティバル」期間中、レストラン西村、日本焼き肉レストラン牛角、ニジ・ビストロ、千両、スリー・オン・カントンなどハーバーシティの指定レストランは、酒がいかに料理にぴったり合うかお客に分かってもらうため、特別な酒カクテルと料理のペアリングメニューを用意する。

ハーバーシティのお客専用ホットライン:+852-2118-8666

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150505/8521502845-a

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150505/8521502845-b

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150505/8521502845-c

Logo - http://photos.prnasia.com/prnh/20140721/8521404095LOGO

ソース:Harbour City

Harbour City Presents the "Sake Festival"

PR60376

HONG KONG, May 7, 2015 /PRN=KYODO JBN/ --

Over 100 Types of Sake to be Offered at "Sake Street"

As an iconic element of Japan, sake tasting introduces a whole new level of art

and craft to the fermented rice drink. Harbour City, the largest shopping mall

in Hong Kong, introduces the "Sake Festival" from May 1st through the 17th,

2015. The Ocean Terminal Forecourt of Harbour City will be transformed into

"Sake Street", where an array of activities will be staged to introduce the

culture of sake to the public.

"Sake Street" Will Feature Over 100 Sake Barrels on Display   

Over 100 sake barrels will represent the visual theme of "Sake Street" at

Harbour City. The three meter barrels are provided by different Japanese

breweries and represent an important part of the process. There will be 18

Japanese booths offering over 100 types of sake from 20 different counties of

Japan at "Sake Street" , including award-winning and limited edition sake such

as "Bon Nihon no Tsubasa" from Fukui & "Chikurin Taoyaka Junmai Daiginjyo" from

Okayama. With an onsite donation of $120 HKD^, customers can redeem a set of 10

sake tasting tokens to enjoy their favourite types of sake, and receive a

limited edition Harbour City "Masu" (a special wooden-made vessel for tasting

sake). Masu quantities are limited and will be redeemed on a

first-come-first-served basis.

Details of "Sake Street"

Date: May 1 - 17, 2015

Opening time of Sake Street: 6:30pm to 8:30pm (Mon - Fri); 2:30pm to 8:30pm

(Sat, Sun & Public Holiday)

Venue: Ocean Terminal Forecourt, Harbour City

Redemption Method of "Sake Tasting Token": With an onsite donation of HK$120^,

customers can redeem a set of 10 sake tasting tokens to enjoy their favorite

types of sake and have chance to receive a Harbour City Limited Edition "Masu"

(a special wooden-made vessel for tasting sake). Masu quantities are extremely

limited and will be redeemed on a first-come-first-served basis.

Participating Japanese Sake Breweries include: Born, Chikurin, Dassai,

Dewatsuru, Dewazakura, Eikun, Fukucho, Hokko Masamune, Izumibashi, Kirin,

Kubota, Kuroushi, Maborashi No Taki, Masumi, Okunomatsu, Rihaku, Sawahime,

Sohomare, Tenju, Tenryo, Tenzan

Sake Tasting Class -- Pairing Sake with Fruit

The geographical location, climate, source of rice, water, enzyme, and

production process are the unique factors that give sake its distinct flavours.

Harbour City has specially invited one of the first Japanese sake sommeliers in

Hong Kong, Mr. Micky Chan, to host sake tasting classes during the event

period. The workshop will introduce the history of sake, the sake brewing

process, as well as the unique tastes and characteristics of four categories of

sake.  Moreover, aside from oysters and Japanese cuisine, sake can paired with

many different foods. In the sake tasting classes at Harbour city, Mr Micky

Chan will firstly pair award-winning and selected types of sake with different

fruits for tasting by the participants.   

Details of "Sake Tasting Class"

Date: May 1, 2, 3, 9, 10, 16 & 17, 2015

Time: 3pm & 4pm

Venue: Atrium I, Gateway Arcade, Harbour City

Enrollment: Click http://bit.ly/1amI4bJ and fill in the required columns and

personal information, together with an onsite donation of $150 HKD^. Applicants

who successfully apply will be notified by email (first come first served,

limited quota).

"Japanese Fun Fair"   Enjoying Fun in Traditional Game Counter

Customers can redeem a game card for the Japanese traditional game counters

upon clicking "Follow" / "Like" in Harbour City's social platforms and

uploading photos of "Sake Festival" to own social media accounts with the

necessary requirements inclusive of the designated hashtags* (#harbourcity &

#hcfood).

Details of Japanese Traditional Game Counter

Date: May 1 - 17, 2015

Time: 6:30pm to 8:30pm (Mon - Fri);

      2:30pm to 8:30pm (Sat, Sun & Public Holiday)

Venue: Ocean Terminal Forecourt & Atrium I, Gateway Arcade, Harbour City

BATI--HOLIC from Kyoto Will Present a Contemporary Taiko Drum Performance

To enhance the festive spirit, Harbour City has invited popular cultural

performance group, BATI--HOLIC to perform a contemporary taiko drum set fused

with singing, dancing and the Japanese flute for their first ever Hong Kong

showing. BATI--HOLIC was formed in 2004 in Kyoto and is well-known for their

contemporary taiko drum performance. They routinely perform over 100 concerts

in Japan and around the world every year.

Details of BATI--HOLIC Taiko Drum Performance

Date: May 7 - 14, 2015

Time: 7pm & 8pm (Mon - Fri)

      3pm, 4:30pm, 6pm & 7:30pm (Sat & Sun)

Venue: Ocean Terminal Forecourt, Harbour City

DIY "Mini Sake Barrel"

Sake barrels from different breweries have unique and signature designs. During

the "Sake Festival" promotional period, customers can redeem a "Mini Sake

Barrel" and design their own sake barrel.

Details of "Mini Sake Barrel" Redemption

Date: May 1 - 17, 2015

Time: 6:30 pm to 8:30 pm (Mon - Fri)

      2:30 pm to 8:30pm (Sat, Sun & Public Holiday)

Venue: Ocean Terminal Forecourt & Atrium I, Gateway Arcade, Harbour City

Redemption Method: 1) Onsite donation of $100 HKD OR 2) Onsite donation of $50

HKD with any spending by credits cards, EPS and Octopus at F&B outlets across

Harbour City on the same day.

* Mini Sake Barrel quantities are limited and will be redeemed on a

first-come-first-served basis.

Sake Barrel Photo Opportunities

With any onsite donation^, customers can carry sake barrel on their back and

take photos.

Date: May 1 - 17, 2015

Time: 6:30 pm to 8:30 pm (Mon - Fri); 2:30 pm to 8:30pm (Sat, Sun & Public

holiday)

Venue: Ocean Terminal Forecourt, Harbour City

"Ninja Dance Spirit" -- Brand-new Ninja Dance Performance

Faithful to the tradition of passing on ninja skills, Harbour City has invited

performing group to imitate Ninjas and entertain audience with an expert

performance combining dance and martial art. The group will also interact with

audience to keep alive the true traditions of ninjutsu.

Details of Ninja Dance Performance

Date: May 1 - 6 & 15 - 17, 2015

Time: 7pm & 8pm (Mon - Fri);

      3pm, 4:30pm, 6pm & 7:30pm (Sat, Sun & Public Holiday)

Venue: Ocean Terminal Forecourt, Harbour City

"The Sound of Japanese Classic" -- Japanese Music Performance

Harbour City has invited musicians of Japanese traditional musical instruments

Koto & Shakuhachi to share the history of music in Japan. Musicians performed

in ensembles with reshaping the classic and contemporary piece of music into

distinctively Japanese styles of expression.

Details of Japanese Music Performance

Date: May 1 - 17, 2015

Time: 12:30pm to 2:30pm

Venue: Atrium I, Gateway Arcade, Harbour City

Exclusive Sake Cocktail and Food Pairing Menu

During the "Sake Festival," designated restaurants in Harbour City such as

Nishimura Restaurant, Gyu-kaku Japanese Yakiniku Restaurant, niji bistro,

sen-ryo and Three on Canton will launch special sake cocktail and food pairing

menus, so diners can discover just how food-friendly sake truly is.

Harbour City customer hotline: +852-2118-8666

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150505/8521502845-a

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150505/8521502845-b

Photo - http://photos.prnasia.com/prnh/20150505/8521502845-c

Logo - http://photos.prnasia.com/prnh/20140721/8521404095LOGO

SOURCE  Harbour City

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