アズルメンディを欧州ナンバーワンのレストランに認定

Opinionated About Dining

アズルメンディを欧州ナンバーワンのレストランに認定

AsiaNet 60364 (0578)

【ニューヨーク2015年5月5日PRN=共同通信JBN】美食家に向け世界のレストラン・ランキング情報を提供する代表的なブログであるOpinionated About Dining (OAD、独断的な食通)は5日、4回目になる欧州のレストラン・トップ100を発表した。現代バスク料理のパイオニア、「アズルメンディ(Azurmendi )」(スペイン・ララベツ)が前年から18ランク伸ばし、ことしのナンバーワンになった。

欧州大陸で最も洗練されたレストランとして以下がトップテン入りを果たした。「アズルメンディ」(スペイン)、「トロワグロTroisgros 」(フランス)、 「ラルページュ(L'Arpege )」(フランス)、「いん・で・ウォルフ(In de Wulf )」(ベルギー)、「キケダコスタ( Restaurant Quique Dacosta)」(スペイン)、「アラン・デュカス・ル・ルイ・キャーンズ( Alain Ducasse- Louis XV )」(モナコ)、「ディベルソ(Diverxo )」(スペイン)、「レ・カランドレ(Le Calandre )」(イタリア)、「ノマ(Noma)」(デンマーク)、「エチャバリ(Etxebarri )」(スペイン)

OAD は昨年、ランキング100入りを果たせなかった欧州の101位から150位までのレストランに焦点を当てた「Just Missed」リストを公表した。ことしは101位から200位までのレストランを100プラスとして公表した。完全なリストは以下のサイトを参照。(http://www.opinionatedaboutdining.com/2015/europe.html )

欧州のトップ100は2015年日本のレストラン・トップ30に続いて発表された。日本のトップ30は外食体験を切望される最高級のレストランで構成されている。その中には鮨さいとう(東京)、松川(東京)、ミシェル・ブラス・トーヤ(北海道)、さわ田(東京)、神保町傳(東京)が含まれる。日本のトップ30の全体リストは以下を参照。

(http://www.opinionatedaboutdining.com/2015/Japanese_jp.html ).

▽Opinionated About Diningについて

OADは世界中を旅して多くの料理を経験し、料理に関して非常に博識で食通の専門会員が点数をつける最高のレストラン格付けシステムである。OADのアルゴリズムは、会員の評価に基づいてレストランを等級別に分類するシステムを作りだす。会員は自身が訪れたレンストランの数に基づいて調査結果およびこれらレストランのランキングに影響を及ぼすことができる。

▽スティーブ・プロトニツキ氏について

プロトニッキ氏は常に料理を職業にしていたわけではなかったが、食事は氏の人生の重要な一部を構成してきた。ニューヨーク生まれの氏はギタリスト兼ソングライターとして成功し、1981年にProfile Recordsの共同設立者になった。2003年、同氏が立ち上げたディスカッション・フォーラムはその後、Opinionated About Diningブログに成長、彼自身もブログの初期に最も多作なブロガーの1人になった。2007年、プロトニッキ氏は読者および同好の士を対象にした本格的な調査を開発、2008年には北米および欧州のベストレストラン100を取り上げた56ページの小冊子を発行した。それ以来、プロトニッキ氏は調査プロセスを改良し、2011年米国のレストランを対象にしたOpinionated About U.S. Restaurantを発行、引き続き世界中のトップレストランのランキングを発行している。

ソーシャルメディア情報:

Twitter: @OADining

Top 100 European: #OADTop100European

▽メディア問い合わせ先:

GITA GROUP

OAD@Gita-Group.com

+1-(646)-277-7110

ソース: Opinionated About Dining

Azurmendi Named Europe's Number One Restaurant

PR60364

NEW YORK, May 5, 2015 /PRN=KYODO JBN/ --

   Opinionated About Dining (OAD), the leading source of global restaurant

rankings for devout diners, unveils the fourth edition of its Top 100 European

Restaurants. Pioneer of modern Basque cuisine, Azurmendi (Larrabetzu, Spain),

climbed 18 ranks to the number one spot this year.

   The finest restaurants across the continent were selected including

Azurmendi (Spain), Troisgros (France), L'Arpege (France), In de Wulf (Belgium),

Restaurant Quique Dacosta (Spain), Alain Ducasse- Louis XV (Monaco), Diverxo

(Spain), Le Calandre (Italy), Noma (Denmark), and Etxebarri (Spain) in the top

10.

   Last year, OAD published a "Just Missed" list highlighting the 2014 European

restaurants ranked from 101-150. This year, entries 101-200 were published

under 100+. To view the full list, please click here:

(http://www.opinionatedaboutdining.com/2015/europe.html).

   The Top 100 European list follows the release of OAD's 2015 Top 30

Restaurants in Japan comprised of top tier establishments delivering coveted

gastronomic experiences, including Sushi Saito (Tokyo), Matsukawa (Tokyo),

Michael Bras Toya (Hokkaido), Sushi Sawada (Tokyo), and Jimbocho Den (Tokyo).

For the full list of the Top 30 Restaurants in Japan, please click here:

(http://www.opinionatedaboutdining.com/2015/Japanese_jp.html).

   About Opinionated About Dining

   OAD is the premier restaurant rating system compiled by an expert membership

of highly literate connoisseurs of the culinary arts who travel the world to

experience the art of food. The OAD algorithm generates a ranking system that

classifies restaurants based on the reviews of the membership community. Each

member influences the results based on the number of restaurants he/she has

visited and the current ranking of those restaurants.

   About Steve Plotnicki

   Plotnicki's passion for food has long been an intrinsic part of his life, if

not always his career. A native New Yorker, he was a successful guitarist and

songwriter before co-founding Profile Records in 1981. In 2003, he launched a

discussion forum, which morphed into his "Opinionated About Dining" blog, a

project that established him as one of the most prolific early food bloggers.

In 2007, Plotnicki developed a formal survey for readers and fellow diners and

published a 56-page booklet in 2008 featuring the 100 best restaurants in North

America and Europe. Since then, Plotnicki has further refined the survey

process authored and published Opinionated About U.S. Restaurants in 2011, and

continually publishes the rankings of the top restaurants around the world.

   Social Media Information:

   Twitter: @OADining

   Top 100 European: #OADTop100European

   Media Contact:

   GITA GROUP

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   SOURCE: Opinionated About Dining

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