2014年11月25日

Maker文化がCHTF 2014で盛り上がりを見せる

AsiaNet 58762(1322)

【深セン(中国)2014年11月25日PRN=共同通信JBN】Makerは、DIY文化がテクノロジーに基づいて拡張されたものを標榜する現代文化を指す。それは、さまざまな創造的アイデアを実現する非営利集団である。11月16日、International Maker Centerの企業合意がChina Hi-Tech Fair 2014(CHTF 2014)で調印された。同時にこのセンターはドイツのシュタインバイス大学と協力し、世界のリソースと資本をより多く呼び込むShenzhen International Maker Centerを設立、これによってMakerの新時代を生み出した。

Photo – http://photos.prnasia.com/prnh/20141124/0861408859

現在、Makerの集団は中国で成長が著しく、常に夢を現実にしている。例えば、Thermodeと名付けられた製品は、体温計をヘッドフォンジャックに差し込むことによってスマートフォンを体温計にする。この製品は人体や大気の温度を0.0025秒以内に正確に測定できる。もう1つ例を挙げると、Touchturnは自転車の運転や紛失に役立つ自転車ナビゲーションシステムで、サイクリング愛好家に楽しい旅を演出する。こうした製品はCHTF 2014で容易に見つかるが、その製作者の多くは無限の独創性と意欲にあふれた情熱的な若者である。Makerはこうした人々の共通名称である。

創造性と起業家精神の大掛かりなロードショーであるMaker Nightは11月16日、Shenzhen Convention & Exhibition Centerのカメリアホールで開催され、世界中から600を超えるMaker信奉者が参加した。この活動はロードショーを通じて、創造性と起業家精神のプロジェクトを提示し、例えば、インターネット・カバレッジ、インテリジェント・ロボット、3Dプリンティングなどの起業家精神が48時間以内にMakerによって生み出された。

創造性の価値は才能ある人材にある。世界中のMakerはCHTF 2014で夢を表現し、実現し、継続する。CHTFは起業家精神にあふれた国内外の小企業、若い学生、Makerに機会を提供するとともに、イノベーションにとって優れたプラットフォームを抵抗する。

▽CHTFについて
China Hi-Tech Fair(CHTF)は1999年に中国国務院に承認され、毎年11月16日から21日まで深センで開催されている。共催団体は中国商務部などの省庁と深セン政府。CHTFは中国最大かつ最も影響力がある技術展で、「中国一の技術展」との評価を受けている。

詳細はウェブサイトhttp://www.chtf.com/english を参照。

ソース:The Office of CHTF Organizing Committee

Maker Culture is Booming at CHTF 2014

PR58762

SHENZHEN, China, Nov. 25, 2014 /PRN=KYODO JBN/ —

Maker refers to a contemporary culture which stands for a technology-based
extension of DIY culture; it is a non-profit group that transforms various
creative ideas into reality. On November 16, a corporation agreement of the
International Maker Center was signed at China Hi-Tech Fair 2014 (CHTF 2014).
Meanwhile this center cooperated with Germany Steinbeis University to build up
the Shenzhen International Maker Center, which will attract more resources and
capital worldwide, hence creating a new era of Maker.

At present, the group of Makers is booming in China, they keep transforming
fancy into real constantly. For example, a product named Thermode can make a
smart phone to a thermometer by inserting it into its headphone jack. It can
accurately measure the body and environmental temperature within 0.0025
seconds. Take another example – Touchturn, a bicycle navigation system which is
useful in riding and avoiding getting lost, which creates a joyful trip for
cycling enthusiasts. It is easy to find such products at CHTF 2014, and the
creators are usually passionate youths with infinite originality and ambitions.
Maker is their common name.

A large creation and entrepreneurship road show – Maker Night – held at
Camellia Hall of Shenzhen Convention & Exhibition Center on November 16, and it
attracted over 600 Maker enthusiasts from all over the world to participate.
Through the road show, this activity displays the project of creation and
entrepreneurship such as Internet coverage, intelligent robot and 3D printing
are all created by Makers within 48 hours.

The value of creation is talented persons. Makers from around the world
will show, achieve and continue their dream at CHTF 2014. CHTF offers
opportunities for small scale corporations, youthful students and Makers from
home and abroad in entrepreneurship, as well as provides a significant platform
for innovation.

About CHTF
    Approved by the State Council of the People’s Republic of China in 1999,
China Hi-Tech Fair (CHTF) is held in Shenzhen from November 16-21 every year.
It is co-hosted by the Ministry of Commerce and other state ministries as well
as the Shenzhen Municipal People’s Government. It is the largest and most
influential Chinese technical exhibition, which is well known as the "No.1
Technology Show in China."

For more information, please visit http://www.chtf.com/english.

SOURCE: The Office of CHTF Organizing Committee