◎Purity from Nature クーベルチュールチョコレートがアジア太平洋地域に到来

カカオバリー

AsiaNet 56463

【編註】クライアントからの要請により、提供された原稿をそのまま配信します。

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Purity from Nature クーベルチュールチョコレートがアジア太平洋地域に到来

ピュアで濃厚、かつトレーサビリティを確保したチョコレートが消費者に求められていることを受けての発売

シンガポール 2014年4月14日 /PRニュースワイヤ/ 世界をリードする高級チョコレートブランドのカカオバリー(R)が本日、次世代のクーベルチュールチョコレート、Purity from Natureをアジア太平洋地域で発売すると公式発表しました。

(写真: http://photos.prnasia.com/prnh/20140409/8521402110 )

ピュアで濃厚なPurity from NatureのクーベルチュールチョコレートであるOcoa(TM)、Inaya(TM)、Alunga(TM) は、職人やショコラティエ、パティシエからの高級チョコレートに対する需要が増えてきていることを背景に発売されています。

世界でのチョコレートの需要は増加傾向にあり、2010年に1050億シンガポールドルであった売上高は、2016年には1240億シンガポールドルに達すると予想されています。この増加を牽引するのはアジア地域で、2016年には世界のチョコレート市場において、総需要の20%をアジア地域が占めることになります。(マーケッツ&マーケッツ、2011年)

「消費者のチョコレートの好みはますます洗練され、パティシエに濃厚な本物の味を求めるようになってきています。また消費者は商品選択の際に、トレーサビリティを重視するようになってきたと感じています」とグローバル・ブランズ・マーケティング社の副社長、パスカル・ミューレミーステル氏は語りました。

カカオバリーでは全ての農家を把握し、カカオ豆について全ての袋ごとに100%のトレーサビリティを確保しています。カカオ豆農家が、厳しい品質レベルをクリアし、またそのレベルを維持するのを支援するため、カカオバリーは農家のトレーニングにも注力しています。そうして太陽の日差しを浴びてしっかりと熟したカカオのみが収穫されるのです。

収穫後に行われる発酵が、カカオ豆のフレーバーを目覚せ、最高の香りを引き出すのにとって非常に重要なステップです。何年にもわたる研究を重ねた結果がQ-フェルマンタシオン(発酵)です。Q-フェルマンタシオンでは農園に自然に存在する特定の微生物が、カカオ豆の際立った純粋さと濃厚さを引き出します。

「完璧なクーベルチュールというのは、無類の純粋さと濃厚さを備えていなければなりませんが、Purity from Naturはまさにそれらを高いレベルで備えています。これらのチョコレートは特別な用途のために作られたもので、これを使うと、デザートで自分自身を自由に表現することができます」と、シンガポールの2am:dessertbar や 2am:experience のオーナーであり創業者でもあるジャニス・ウォン氏は語りました。

公式発表に先立ち、カカオバリーは有名なパティシエ達とコラボレーションして「クリエイティブ・デイ」を開催し、地元の素材とPurity from Natureを使って、息を呑むようなレシピを開発しました。そのシンガポールでの様子はこちらでご覧になれます。http://youtu.be/Rh-ofB54AXw

Purity from Natureはアジアのほとんどの国で、カカオバリー認定の流通業者を通じてお求めいただけます。

カカオバリー(R)について(www.cacao-barry.com)

菓子作りや調理法は、研究に研究が重ねられたことによって、「フランス」という名前と評価を与えられるに至りました。その創造性、革新性、そして何よりも情熱は、世界中が羨望の眼差しを向ける伝統です。カカオバリーは創設以来、この伝統を守ることに全力を注いできました。1842年、カカオバリーの創始者であるチャールズ・バリーが、本物のチョコレートのための最高のカカオ豆を求め、アフリカを旅したのが始まりです。1923年にはカカオバリーは世界中で一躍有名になり、南米やその他の大陸でのカカオ栽培の調査に乗り出しました。これまでに、特定の地域原産の希少なクーベルチュールチョコレートとして、初めてのプランテーションであるミレシミス産の香り高いチョコレートを発売し、多くの人びとをひきつけてきました。また、パティシエたちに自身の名前を冠したチョコレートを作るチャンスを与えるOr Noir Lab in 2007を開催したりするなど、チョコレート業界の新しい基準作りに貢献してきました。

今日、カカオバリーは世界中の熱心なチョコレート職人のために様々な製品を取り揃えています。チョコレート、クーベルチュール、プラリネ、特定の産地原産の製品など、職人にインスピレーションを与え、新しい創造性の扉を開くような製品を提供しています。加えて、カカオバリーは世界最大のチョコレートの専門家国際コミュニティやアンバサダークラブを設けたり、また職人やパティシエの完璧さへの情熱を支えるため、学校を開いたりもしています。

連絡先:

Aina Osman 

リージョナル・マーケティング・マネージャー  

アジア太平洋グルメ部門 

aina_osman@barry-callebaut.com

+60-3-3169-3361

出所:カカオバリー

Purity from Nature Chocolate Couvertures Launches in Asia-Pacific

PR56463

SINGAPORE, Apr. 10, 2014 /PRN=KYODO JBN/ --

    Launch follows increasing consumer demand for pure, intense and traceable

chocolate

    Cacao Barry(R), the world' leading gourmet chocolate brand, today

officially unveils the next generation of chocolate couvertures, Purity from

Nature, at its Asia-Pacific launch.

    (Photo: http://photos.prnasia.com/prnh/20140409/8521402110 )

    Pure and intense, the Purity from Nature chocolate couvertures -- Ocoa(TM),

Inaya(TM) and Alunga(TM) -- stemmed from a rising demand for premium chocolate

by artisans, chocolatiers and pastry chefs.

    Worldwide, demand for chocolate is growing and sales for it is forecasted

to expand from S$105 in 2010 to S$124m billion in 2016. A major driver for this

increase is Asia, whose demand will hold a 20 per cent share in the global

market for chocolate in 2016 (Markets and Markets, 2011).

    "The chocolate palate is growing more sophisticated and consumers are

beginning to demand from chefs an authentic and intense chocolate flavour. We

are also seeing a trend where consumers increasingly value the importance of

traceability when making their choices," said Pascale Meulemeester, Vice

President, Global Brands Marketing.

    Cacao Barry knows every farmer and every bag of cocoa beans is 100%

traceable. Dedicated to helping farmers achieve and maintain the exacting level

of excellence, Cacao Barry trains farmers; making sure that only the best fully

sun-ripened cocoa fruits are picked.

    Following the harvesting of beans, fermentation is a crucial step in

awakening and extracting the best flavours. Years of painstaking research

resulted in the Q-Fermentation method, in which specific micro-organisms

naturally present in the plantation brings out the most outstanding purity and

intensity from beans.

    "The perfect couverture should be unrivalled in purity and intensity, a

height which Purity from Nature has achieved. These chocolates have been

designed for specific applications and allows me to freely express myself in my

desserts," said Janice Wong, Owner and Founder of 2am:dessertbar and

2am:experience in Singapore.

    In the lead up to the officially launch, Cacao Barry collaborated with

renowned chefs on "Creative Day" to create extraordinary recipes which

incorporate local ingredients with Purity from Nature. The Singapore experience

was documented here: http://youtu.be/IIEySiKSCyg

    Purity from Nature products are available in most Asian countries through

Cacao Barry's authorised distributors.

    About Cacao Barry(R) (www.cacao-barry.com):

    By constantly inventing and reinventing Pastry and Gastronomy, France gave

its name and mark to this art. It is a tradition envied by the whole world,

centered around creativity, innovation, and above all passion. Since its

creation, Cacao Barry has been entirely committed to this heritage. It all

started with the quest of its founder Charles Barry, who travelled to Africa in

1842 to seek out the best cacao bean varieties for his first true connoisseur's

chocolate. In 1923, the company was catapulted into the international arena,

making Cacao Barry the first to investigate cacao cultivation in Latin America

and other continents. Whether with the first range of rare-origin chocolate

couvertures, the highly sought-after aromatic refinement of the first

Plantation Millesimes or the introduction of the Or Noir Lab in 2007 - a

service offering chefs the opportunity to create their own signature chocolate

- Cacao Barry has constantly raised the bar, setting new standards for the

chocolate industry.

    Today Cacao Barry provides the most complete palette of products, to all

passionate chocolate craftsmen around the world: chocolate and couvertures,

pralins, origins and exclusive plantations, inspiring them and opening doors to

new creative experiences. Besides, Cacao Barry offers the widest international

community of chocolate professionals, Ambassadors' Club and Chocolate Academies

to support craftsmen and chefs on their quest for perfection.

    Press Contact

    Aina Osman

    Regional Marketing Manager

    Gourmet Asia Pacific

    aina_osman@barry-callebaut.com

    +60-3-3169-3361

    SOURCE: Cacao Barry

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