◎Roquetteの高脂質藻類粉末が2013年Fi Europe Excellence Awardを受賞

UBM Live

◎Roquetteの高脂質藻類粉末が2013年Fi Europe Excellence Awardを受賞

AsiaNet 55134

共同JBN 1443 (2013.11.26)

【フランクフルト(ドイツ)2013年11月25日PRN=共同JBN】Roquetteの革新的な高脂質微細藻類粉末(Microalgae High Lipid Algal Flour)がFood ingredients Europe(Fi、欧州食品素材展)で2013年の最も革新的な食品材料と認定された。脂質の低減と卵の代替に成功し、同時に持続可能性、健康維持、機能改善、それに生産者と消費者の双方にコスト削減をもたらす点が評価された。Roquetteは「年間最優秀ベーカリー・イノベーション賞(Bakery Innovation of the Year)」も受賞、総合的にも権威のある「年間最優秀食品材料イノベーション賞(Most Innovative Food Ingredient Award)」も受けた。世界をリードする食品・飲料品展示会であるFood ingredients Europeは 2013年11月19日(火)にオープン、初日最後のイベントとして、欧州食品材料エクセレンス賞が発表された。各賞は7つの部門で食品材料のエクセレンスと革新性を評価して授与された。

 (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130723/629764-a

それぞれの部門での受賞者は業界内で手本となるべき実績を評価されたもので、受賞者は以下の通り。

▽最優秀食品材料イノベーション部門

ROQUETTE-Roquette Microalgae High Lipid Algal Flour

▽年間最優秀製菓イノベーション部門

IOI-Loders Croklaan-CristalGreen(登録商標)

▽年間最優秀ベーカリー・イノベーション部門

ROQUETTE-Roquette Microalgae High Lipid Algal Flour

▽年間最優秀飲料品イノベーション部門

Tate & Lyle-PROMITOR(登録商標)Soluble Gluco Fibre

▽年間最優秀乳製品イノベーション部門

Chr. Hansen-SaltLite

▽年間最優秀風味・食肉イノベーション部門

DSM Food Specialities-MaxiPro HSP

▽年間最優秀スナック類イノベーション部門

Novozymes A/S-Novozymes Acrylaway(登録商標)HighT

▽年間最優秀持続可能性イノベーション部門

Symrise AG -simply vanilla(登録商標)- Symrise Sustainable Vanilla

審査委員会のペーター・ベンストローム議長は「Roquetteは将来を見越したビジョンや新技術を開発する情熱、新しいビジネス分野に投資するガッツを提示し、それらが健康維持と持続可能でおいしい食品を求めるトレンドにマッチした」とコメントした。

審査委員会は業界をリードする専門家で構成され、候補のアピール力やイノベーションを遂行する能力を評価の基準に審査した。

審査委員会のメンバーは以下の通り。

・ペーター・ベンストローム(The Healthy Marketing Team社長兼エキスパートコンサルタント)

・アニタ・ショルテ(Albert Heijnマネジャー、コンセプトマネジメント)

・ジョルジェス・ブリュレ(Albert Zwijgers Unilever、プロスペクティブマネジャー、応用科学大学(University of Applied Sciences)教授(工学・食品材料)、HAS Den Bosch、オランダのイノベーションエージェントのFood & Health、Food & Nutrition Delta

・ジョン・マッデン(Euromonitorグローバル責任者、食品材料調査担当)

・イアン・ゴードン(Giract Sarl会長)

・ルイス・フェルナンデス(Tate and Lyle上席副社長、グローバル・アプリケーション担当)

・エロディー・レバスタード(EAS食品法務担当)

・エリカ・スミス(General Mills、上席主任科学者)

▽1986年からの信頼された市場への道-Fi ingredients Globalについて

Food ingredientsは1986年にオランダ・ユトレヒトで創立された。その活動範囲はライブイベント、刊行物、拡張するデータ、デジタルソリューション、それに各種高レベルの会議などが含まれる。今日では世界中でその位置を固めており、地域的、あるいはグローバルなプラットフォームを、食品材料産業における利害関係者のすべてに提供している。長年わたって50万人を超える人々がわれわれのショーを訪れて、その結果として数10億ユーロのビジネスを生み出している。25年におよぶ当社の素晴らしいイベント、デジタルソリューション、サポーティング製品は、確立されたルートを通じてグローバルな支持者とともにマーケットに届けられている。Food ingredientsの活動範囲についてのより詳しい情報はウェブサイトhttp://www.fi-europe.eu/PRregisterを参照。

▽オーガナイザーについて

UBM Liveは、人々を結びつけて5大陸各地の企業が新しいビジネスを開発し、消費者と出会い、新製品を発売し、ブランドをプロモートし、市場を拡大する機会を創造する。一流ブランドのFi、NuW、MD&M、CPhI、IFSEC、TFM&A、Cruise Shipping Miami、Concrete Showやその他多数のブランドを通じて、UBM Liveは展示会、会議、授賞式、刊行物、ウェブサイト、トレーニングと認証プログラムは20を超える業界セクターで不可欠のマーケティング計画の一部になっている。UBM LiveはB2Bビジネスで世界をリードするメディアプロバイダーであるUnited Business Media(LSE: UBM.L, http://www.ubm.com)の1部門である。6500人のスタッフが40カ国で働いている。1918年にUnited Newspapers Limitedとして法人化して以来、当社は「We explore, we exceed, you excel(われわれは探求し、超越し、ずばぬけている)」をモットーにしてきた。

UBM Liveについてのより詳しい情報はウェブサイトhttp://www.ubm.comを参照。

ウェブサイト:http://www.fi-europe.eu/PRregister

ソース:UBM Live

Roquette's Microalgae High Lipid Algal Flour Wins Most Innovative Food Ingredient at the 2013 Fi Europe Excellence Awards

PR55134

FRANKFURT AM MAIN, Germany, Nov. 25 / PRN=KYODO JBN / --

     Roquette's innovative new Microalgae High Lipid Algal Flour has been

recognised as the most innovative food ingredient of 2013. Successfully

reducing fat and replacing eggs while providing sustainability, health,

functionality and cost benefits to producers and consumers alike. Roquette also

took the award for 'Bakery Innovation of the Year', along with the overall

award, the prestigious 'Most Innovative Food Ingredient Award'. The Fi Europe

Excellence Awards were held on Tuesday 19 November 2013, at the end of the

first day of Food ingredients Europe, the world's leading food and beverage

event. These awards recognise excellence and innovation for solutions in food

ingredients in 7 categories.

    (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130723/629764-a )

    Being a winner in each category endorses the exemplary work and

contribution to the industry and are as follows.

    Most Innovative Food Ingredient

    ROQUETTE - Roquette Microalgae High Lipid Algal Flour

    Confectionery Innovation of the Year

    IOI-Loders Croklaan - CristalGreen(R)

    Bakery Innovation of the Year

    ROQUETTE - Roquette Microalgae High Lipid Algal Flour

    Beverage Innovation of the Year

    Tate & Lyle - PROMITOR(R) Soluble Gluco Fibre

    Dairy Innovation of the Year

    Chr. Hansen - SaltLite

    Savoury/Meat Innovation of the Year

    DSM Food Specialities - MaxiPro HSP

    Snacks/On-The-Go Innovation of the Year

    Novozymes A/S - Novozymes Acrylaway(R) HighT

    Sustainability Initiative of the Year

    Symrise AG - simply vanilla(R) - Symrise Sustainable Vanilla

    Chairman of judging panel, Peter Wennstrom, commented that: 'Roquette has

demonstrated the vision to see the future, a passion to develop new technology

and the guts to invest in a new business area that meets and embraces the

future trends of healthy, sustainable and tasty nutrition.'

    The awards were judged by a leading panel of industry experts who evaluated

the entries on their ability to demonstrate and drive innovation.

    The judging panel is as follows:

    Peter Wennstrom, President & Expert Consultant, The Healthy Marketing Team

    Anita Scholte, Manager - Concept Management, Albert Heijn

    Georges Bruelle, Danone Prospective Manager Albert Zwijgers Unilever Prof.

Technology and Ingredients, University of Applied Sciences, HAS Den Bosch, The

Netherlands Innovation agent Food & Health, Food & Nutrition Delta

    John Madden, Global Head of Ingredients Research, Euromonitor

    Ian Gordon, Giract Chairman, Giract Sarl

    Luis Fernandez, Senior Vice President Global Applications, Tate and Lyle

    Elodie Lebastard, Food Law Manager, EAS

    Erika Smith, Sr. Principal Scientist, General Mills

    About Fi ingredients Global - the trusted route to market since 1986

    Food ingredients was launched in Utrecht, The Netherlands, in 1986. Its

portfolio of live events, publications, extensive data, digital solutions and

high-level conferences, are now established throughout the world and provide

regional and global platforms for all stakeholders, in the food ingredients

industry. Over 500,000 people have attended our shows over the years with

billions of Euros worth of business created, as a result. With over 25 years of

excellence, our events, digital solutions and supporting products, deliver a

proven route to market, with a truly global audience. For more information

about the Food ingredients Portfolio please visit:

http://www.fi-europe.eu/PRregister

    About the Organiser

    UBM Live connects people and creates opportunities for companies across

five continents to develop new business, meet customers, launch new products,

promote their brands and expand their markets. Through premiere brands such as

Fi, NuW, MD&M, CPhI, IFSEC, TFM&A, Cruise Shipping Miami, the Concrete Show and

many others, UBM Live exhibitions, conferences, awards programs, publications,

websites and training and certification programs are an integral part of the

marketing plans of companies across more than 20 industry sectors. UBM Live is

a division of United Business Media (LSE: UBM.L, http://www.ubm.com), a leading

global B2B media provider with 6,500 staff in 40 countries. Incorporated in

1918 as United Newspapers Limited, we live by the motto: "We explore, we

exceed, you excel."

    For more information about UBM Live, please visit: http://www.ubm.com

    Website: http://www.fi-europe.eu/PRregister

SOURCE: UBM Live

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