◎国際スローフードフェスティバルの目玉はアジア料理の多様性

南楊州スローフード国際大会組織委員会

◎国際スローフードフェスティバルの目玉はアジア料理の多様性

AsiaNet: 54417

共同JBN 1118 (2013.9.27)

【南楊州(韓国)2013年9月26日PRN=共同JBN】近く韓国で開催される国際的なフードフェスティバルはアジアと大洋州地域の料理の多様性を体験できるチャンスである、とイベントの組織委が26日、発表した。

 (Photo: http://www.prnasia.com/sa/2013/09/26/20130926185517887571.html

「2013年アシオグスト(2013 AsiO Gusto)」は10月1日、ソウルの東にある南楊州で6日間の日程でアジア・大洋州の40カ国が参加して開幕する。地域で開催されるこれまで最大のフードフェスティバルである。

「AsiO」はアジア(Asia )とオセアニア(Oceania )の頭文字をつないだもので、「グスト(Gusto)」はイタリア語で「味」を意味する。

「スローフード 味が変える世界」をテーマにした今回のプロジェクトは、(社)スローフード文化院(Slow Food Culture Center)と南楊州市当局が、スローフード国際本部(Slow Food International)と協力して組織した。

スローフード組織は昨年同様の催しのアジア版を実行した。これまでイタリアでSalone del Gusto and Terra Madreを、フランスで Euro Gusto を、2年に1度のイベントを開催してきた。

「アジア以外の地域では珍しい多彩なアジア料理がよく知られていない。アシオグストはアジアの生き生きとした景色とフレーバーを楽しむことができる」と組織委はウェブサイトに掲載している。

来週開催されるフェスティバルは多様なイベントが予定されている。国際会議やワークショップ、料理コンテスト、展示会などである。

会議は10月2日に始まり、3日間続く。会議では20カ国から集まる90人のエキスパートが世界のスローフード運動の最新の傾向について討論し、研究発表する。

組織委の当局者の1人は「ローカル文化の価値に光を当てるのに加え、今回のイベントではスローフードを導く指針-おいしい、きれい、ただしい、すなわち、生物学的多様性の保護、味覚教育の重視-が世界中でますますシェアされていることが反映されたものになるだろう」と語った。

ソース:2013 Namyangju International Slow Food Conference Committee

Int'l Slow Food Fest in S. Korea to Feature Asian Culinary Riches

PR54417

NAMYANGJU, South Korea, Sept. 26, 2013 /PRN=KYODO JBN/ --

The upcoming international food festival in South Korea aims to offer a unique

chance to experience the culinary diversity in the Asian and Oceanic region,

organizers said Thursday.

(Photo: http://www.prnasia.com/sa/2013/09/26/20130926185517887571.html )

The 2013 AsiO Gusto is set to open in Namyangju, east of Seoul, next Tuesday

for a six-day run, with the participation of 40 Asian and Oceanian nations,

making it the largest-ever food festival in the region.

The word "AsiO" is the combination of Asia and Oceania, and "Gusto" means taste

in Italian.

Under the theme of "Slow-Food, Changing the World Through Taste," the project

was organized by the Slow Food Culture Center and the Namyangju city government

in collaboration with Slow Food International.

The slow food organization created the Asian version of the event last year. It

has hosted two major events biennially - the Salone del Gusto and Terra Madre

event in Italy and Euro Gusto in France.

"Outside of Asia, many people have a very limited view of the region's

different cuisines ... The AsiO Gusto will offer a journey around Asia's vivid

sights and flavors," its organizers said on its website.

Next week's festival is expected to include diverse events, including

international conferences, workshops, and cooking contests and exhibitions, the

organizers said.

The conference will kick off on Oct. 2 and run for three days, during which

nearly 90 experts from 20 countries are scheduled to discuss the latest trends

and studies on slow food around the world.

"In addition to highlighting the value of local cultures, the event will

reflect how the guiding principles of Slow Food -- good, clean and fair; the

protection of biodiversity; and the importance of taste education -- are

increasingly shared at a global level," an official of the organization said.

SOURCE:  2013 Namyangju International Slow Food Conference Committee

本プレスリリースは発表元が入力した原稿をそのまま掲載しております。また、プレスリリースへのお問い合わせは発表元に直接お願いいたします。

このプレスリリースには、報道機関向けの情報があります。

プレス会員登録を行うと、広報担当者の連絡先や、イベント・記者会見の情報など、報道機関だけに公開する情報が閲覧できるようになります。

プレスリリース受信に関するご案内

SNSでも最新のプレスリリース情報をいち早く配信中