◎ボンベイ・サファイア世界バーテンダー・コンテストの勝者はイタリア・バンツィ氏

ボンベイ・サファイア

◎ボンベイ・サファイア世界バーテンダー・コンテストの勝者はイタリア・バンツィ氏

AsiaNet 53036

共同JBN 0563 (2013.5.20)

【ロンドン、フィレンツェ(イタリア)2013年5月17日PRN=共同JBN】ボンベイ・サファイア(BOMBAY SAPPHIRE、登録商標)World's Most Imaginative Bartender(世界で最も想像力に富んだバーテンダー)コンテストの勝者はイタリアのマテオ・バンツィ氏になった。マテオ・バンツィ氏はイタリア・トスカーナで開催された世界最終選考会で世界のバーテンダーのプロたちと栄誉と名誉ある賞をかけて戦い、最高賞を獲得した。今回、金額、数量ともに世界で最も高い成長(注1)を誇るボンベイ・サファイアは、そのジンの中心をなすジュニパーベリーの故郷であるトスカーナをテーマにしたカクテルの創作という課題を競技者に課した。

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130517/613782-a)

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130517/613782-b)

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130517/613782-c)

バーテンダー諸氏は歴史の街フィレンツェを見聞し、その内外で4日間にわたって行われた競技に参加した。世界11人の最終選考者の中から選ばれたのはイタリアのマテオ・バンツィ氏だった。

ボンベイ・サファイアのグローバル・ブランド・アンバサダーを努めるラージ・ナグラ氏はフィレンツェを見下ろす丘の上高くに建てられた15世紀の別荘を改造した「イル・サルヴィアティノ」ホテルで催された式で「バーのカウンターの後ろにいる世界で最も創造的な人たちと共に行うボンベイ・サファイアWorld's Most Imaginative Bartenderコンテストはバーテンダーに対する挑戦というだけではなく、彼らが世界で最も想像力豊かなバーテンダーになる手助けをすることも狙いとしている」と述べた。

バンツィ氏は同氏の作ったカクテルでボンベイ・サファイアWorld's Most Imaginative Bartender 2013に冠せられただけでなく、同時に多くのバーテンダーが切望する優勝賞品を手に入れた。その中には来年のコンテストに審査員として招請されること、さらにボンベイ・サファイア・カクテル殿堂の仲間入りをして、今年後半に英国ハンプシャー・ラバーストーク・ミルのボンベイ・サファイア蒸留所のオープニングに列席するなど、各種の行事に参加することになる。

さらに、マテオ・バンツィ氏はヴァージンアトランティック航空と仕事をするという非常にまれな経験をすることになる。同航空会社が空港ラウンジ「クラブハウス」(注2)で提供するメニューを飾る特製カクテルを作り、世界の顧客に同社の想像力を味わってもらうことになる。

マテオ・バンツィ氏は今回のコンテストでの勝利について「今回の旅行を通じて多くの経験をして想像力をかき立てられた。しかしながら、パストリーニ家の皆さんが見せてくれたボンベイ・サファイア・ボタニカルの1つ、ジュニパーベリーの収穫に対する昔と変わらぬ情熱と愛情が私にカクテルのインスピレーション、愛情というテーマを与えてくれた。トスカーナはパストリーニ家の皆さんのようなイタリアの人々の情熱と歴史と様式を併せ持つ非常にロマンチックな土地で、これらのエッセンスが私に勝利のカクテルを作らせてくれた。ボンベイ・サファイア2013 Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartenderとして指名されたことは本当に名誉なことだ」と述べた。

ボンベイ・サファイアのグローバル・カテゴリー・ディレクター、ジョン・バーク氏は「最終選考者の皆さんも今回のイベントを通じて想像力こそが、当社が異国の地でボタニカルを探すことに費やす努力から始まり当社独自のベーパー・インフュージョン蒸留製法およびアイコンの青いボトルにいたるまで、ボンベイ・サファイア・ジン・ブランドの核心をなすと分かってくれたと思う。当社の狙いは今回最終選考に残った人だけでなく、世界中のバーテンダー、ジン愛好家の皆さまの想像力の引き金になることだ」と述べた。

ボンベイ・サファイアWorld's Most Imaginative Bartenderについての詳しい情報はウェブサイト(http://www.bombaysapphire.com/imaginativebartender)を参照。

▽編集者注

(注1)データ出所はInternational Wine and Spirit Research(IWSR)。2011年12月末までの12カ月。主要ブランドとは金額、量の面で世界トップ5に入るブランド。

(注2)優勝カクテルが飲めるヴァージンアトランティック航空の空港ラウンジ「クラブハウス」はヒースロー、ガトウィック、香港、サンフランシスコ、ワシントン、JFK、ニューアーク、ヨハネスブルクの各空港。

▽マテオ・バンツィ氏作の受賞カクテル「The Pastorini(パーフェクト・レディ)」のレシピ

*全体のレシピ成分

 -ボンベイ・サファイア・ジン 50ml

 -ジャスミン茶とピンクのグレープフルーツ・ピールを侵出させたサンジェルマン・リキュール 10ml

 -マルティーニビアンコ 15ml

 -バーベナとカモミールを入れた白のバルサミコ酢 20ml

 -自家製のシュラブジュニパーベリー・メレンゲ 1ティースプーン分

*全体の作り方

 -すべての原料成分をカクテルシェーカーで混ぜる

 -シェーク、ファインストレインの後、金属製のピクニックマグで出す

*自家製のシュラブ

 -グラニュー糖 1カップ

 -白のバルサミコ酢 1カップ

*自家製シュラブを作る方法

 -バルサミコ酢を熱し、砂糖が溶けてからろ過する

*侵出(インヒュージョン)

 -サンジェルマン・リキュール 375ml

 -ジャスミン茶 3テーブルスプーン分

 -ピンク・グレープフルーツ1個分のピール

*侵出の仕方

ウインナ・コーヒー・メーカーを使い、緑茶とピンク・グループフルーツのピールをサンジェルマン・リキュールに軽く浸出させる

*ジュニパーベリー・メレンゲ

 -卵白 125グラム

 -グラニュー糖 125グラム

 -ホール・ファイングラウンド・ジュニパーベリー 5個

*メレンゲを作る方法

 -かき回して一緒にする

▽最終選考者

オーストリア:マーカス・アルトリヒター、Hammond Bar、ウィーン

カナダ:フランツ・スウィントン、Cube Tasting Lounge、カルガリー

デンマーク:ニクラス・フランク、The Union、コペンハーゲン

ドイツ:マティアス・ヌーリー、Roomers Bar、フランクフルト

イタリア:マテオ・バンツィ、Stravinskji Bar hotel de Russie、ローマ

日本:清家真衣、リーガロイヤルホテル・セラーバー、東京

南アフリカ:アッサフ・イエチール、Orphanage cocktail bar、ケープタウン

スペイン:ジョアン・エウセビオ、Magatzem Escola Borne、バルセロナ

スイス: ニコ・コリック、Hotel Rivington & Sons、チューリッヒ

英国:ジョー・ワイルド、Berry & Rye、リバプール

米国:ラスティン・ヴォーンリー、The Sporting League、ラスベガス

▽ボンベイ・サファイアについて

ボンベイ・サファイアは生産数量と金額の両面において世界で最も高い成長を果たしているジンのブランドである(注1)。ボンベイ・サファイア・ジンは1761年の秘密レシピに基づいており、世界中から人の手を使ってえりすぐった10種類の珍しい植物を独自の方法でバランスよく調合することによって作られている。植物の自然の香りがVapour Infusion製法と呼ばれるデリケートな蒸留プロセスを経てとりだされ、これこそがボンベイ・サファイアである、という魅惑的で滑らかな複雑な味を作り出している。

▽ボンベイ・サファイア(登録商標):Infused with Imagination(商標)

ボンベイ・サファイアは、人々に刺激を与えて心を広げ、これまでと違った考え方によって自分自身や自分の想像力をより表現できることを目指している。ボンベイ・サファイア・チームは誰もが想像力を備えていると考えており、そのためボンベイ・サファイアによって誰にでも刺激を得る機会を与え、彼らの想像力を抽出したいと考えている。

http://www.bombaysapphire.com

http://www.facebook.com/BombaySapphire

それにふさわしい態度でボンベイ・サファイアを楽しんでほしい。BOMBAY SAPPHIRE(ボンベイ・サファイア)は商標権である。

ソース:Bombay Sapphire

Matteo Vanzi of Italy is Crowned the Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartender with New Cocktail Named The Pastorini, (Perfect Lady)

PR53036

LONDON and FLORENCE, Italy, May, 17, 2013 /PRN=KYODO JBN/ --

    Matto Vanzi of Italy is the winner of the BOMBAY SAPPHIRE(R) World's Most

Imaginative Bartender competition. Matteo Vanzi took home the top honors at the

global final in Tuscany, Italy, which saw him compete against professional

bartenders from around the world for the accolade and a prestigious prize. The

world's fastest-growing gin brand by volume and value[1]challenged the

competitors to create a cocktail inspired by Tuscany, the home of the juniper

berries, which lies at the heart of Bombay Sapphire gin.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130517/613782-a )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130517/613782-b )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130517/613782-c )

    The bartenders took part in a four-day event, in and around the historical

city of Florence where they experienced the region. The winner, Matteo Vanzi of

Italy was chosen from 11 finalists from around the world.

    Hosted at Il Salviatino, a 15th-century villa high in the hills over

Florence, Raj Nagra Bombay Sapphire Global Brand Ambassador who compered the

competition commented, "By working with the most creative talent from behind

the bar, the Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartender competition not

only challenges these bartenders, but it also aims to support them on their

journey to becoming the most imaginative bartenders in the world."

    In addition to being crowned the Bombay Sapphire World's Most Imaginative

Bartender 2013 for his cocktail, he received the competition's coveted trophy;

has been invited to be judge at next year's competition and will also become

latest addition to the Bombay Sapphire Cocktail Hall of Fame - partaking in

various duties, including attending the opening of the Bombay Sapphire

Distillery at Laverstoke Mill in Hampshire, England, later this year.

Furthermore Matteo Vanzi will have the unique opportunity to work with Virgin

Atlantic to create their new signature cocktail, which will feature as part of

the airline's Clubhouse[2] menu, giving consumers worldwide a taste of their

imagination.

    Matteo Vanzi commented on winning the competition, "I had many experiences

throughout the trip that sparked by imagination, however it was the passion and

love shown by the Pastorini family who harvest the juniper berries, one of the

Bombay Sapphire botanicals, that gave me the inspiration for my cocktail and

the theme of love. Tuscany is a very romantic region that combines the passion

of Italian people like the Pastorini's, with history and style; the essence of

these things helped me to create my winning cocktail. It is truly an honour to

be named the 2013 Bombay Sapphire World's Most Imaginative Bartender."

    Bombay Sapphire Global Category Director, John Burke, said: "Each of the

finalists has learned over the course of the event, imagination is core to the

Bombay Sapphire gin brand, from the care taken in sourcing each of our exotic

botanicals to the unique vapour infusion distillation process and our iconic

blue bottle. Our aim is to spark the imaginations of not just these finalists,

but bartenders and gin-lovers worldwide."

    Experience the journey of the Bombay Sapphire World's Most Imaginative

Bartender by visiting http://www.bombaysapphire.com/imaginativebartender

    NOTES TO EDITORS:

    [1]Data sourced from International Wine and Spirit Research (IWSR), for the

12 months to the end of December 2011. Major brands are those that feature in

the top 5 by volume and value globally.

    [2] The winning cocktail will be available at the following Virgin Atlantic

Clubhouses Heathrow, Gatwick, Hong Kong, San Francisco, Washington, JFK, Newark

and Johannesburg.

    The Pastorini (Perfect Lady) - Matteo Vanzi's Winning Cocktail Recipe  

    Overall recipe ingredients

    50ml Bombay Sapphire gin

    10ml St Germain infused jasmine green tea and pink grapefruit peel

    15ml Martini Bianco

    20ml White Balsamic Vinegar with verbena and camomile

    Homemade shrub

    1tsp juniper berry meringue

    Overall method

    Combine all ingredients in a cocktail shaker

    Shake, fine strain and serve in metal picnic mugs

    Homemade shrub

    1 cup caster sugar

    1 cup white balsamic vinger

    Method for homemade shrub

    Heat vinger and allow sugar to disolve and then filter

    Infusion

    375ml St Germain

    3 tbs Jasmine green tea

    Peel of one Pink grapefruit

    To make the infusion

    In a Vienna coffee machine lightly infuse the green tea and pink grapefruit

peel with the St Germain

    Juniper Berry meringue    

    125g egg white

    125g caster sugar

    5 whole fine gounded juniper berries

    Method for meringue

    Whisk to mergine

    The Finalists:

     Austria: Markus Altrichter, Hammond Bar, Vienna

     Canada: Franz Swinton, Cube Tasting Lounge, Calagry

     Demark: Niklas Frank, The Union, Copenhagen

     Germany: Mathias Noori, Roomers Bar, Frankfurt

     Italy: Matteo Vanzi, Stravinskji Bar hotel de Russie, Rome

     Japan: Mai Seike, Cellar Bar, Rihga Royal Hotel, Tokyo

     South Africa: Assaf Yechiel, Orphanage cocktail bar, Cape Town

     Spain: Joao Eusebio, Magatzem Escola Borne, Barcelona

     Switzerland: Nico Colic, Hotel Rivington & Sons, Zurich

     UK: Joe Wild, Berry & Rye, Liverpool

     USA: Rustyn Vaughan-Lee, The Sporting League, Las Vegas

     About Bombay Sapphire

     The world's fastest growing gin brand by volume and value[1]. Based on a

secret 1761 recipe, Bombay Sapphire gin is created by perfectly balancing a

unique combination of 10 hand-selected exotic botanicals from around the world.

The natural flavours of the botanicals are captured through a delicate

distillation process called Vapour Infusion which results in the tantalising,

smooth and complex taste that is Bombay Sapphire.

     Bombay Sapphire - INFUSED WITH IMAGINATIONTM

     Bombay Sapphire aims to inspire people into expanding their minds,

thinking differently to reveal more about themselves and their Imaginations.

The team at Bombay Sapphire believes everyone has imagination and therefore

aims to give everyone the opportunity to be inspired, and to infuse their

imagination with Bombay Sapphire.

http://www.bombaysapphire.com

http://www.facebook.com/BombaySapphire

      Enjoy Bombay Sapphire responsibly. BOMBAY SAPPHIRE IS A TRADEMARK.

      SOURCE: Bombay Sapphire

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