2011年12月7日

スカイスキャナー

◎最高の機内食はトルコ航空  スカイスキャナーが乗客調査

AsiaNet 47607
☆共JBN 外1678(産業、航空)(11・12・7)
【産業担当デスク殿】47607

◎最高の機内食はトルコ航空  スカイスキャナーが乗客調査

【シンガポール7日PRN=共同JBN】スカイスキャナー(Skyscanner、http://www.skyscanner.jp)によると、国際的な旅行者の委員会はトルコ航空提供の機内食が最高と判断した。

スカイスキャナーの航空運賃比較サイトは世界各国の国際航空会社19社を対象に、乗客から受け取った採点に従って格付けした。世界中の乗客100人以上が航空会社の料理の味と体裁を採点するよう要請された。

ナスの詰めものやクルミ入り洋ナシタルトを含むトルコ航空のメニューは86%を得て第1位を占めた。同航空は一般的な料理に加え、子供食、ユダヤ料理コーシャ、ベジタリアン、シーフードの特別料理も選べるようにしている。

第2位には人気シェフ、ゴードン・ラムゼイ氏が料理チームの一員として専門知識を提供していたシンガポール航空が入った。アラブ首長国連邦(UAE)のエティハド航空は3位になり、アイルランド航空に次いで5位に甘んじたライバルのエミレーツ航空を抑えた。

ランキングは以下の通り。

航空会社と得点
トルコ航空               86
シンガポール航空            81
エティハド航空(UAE)           80
アイルランド航空            78
エミレーツ航空(UAE)           77
キャセイ航空(香港)          75
KLM オランダ航空             75
カンタス航空(オーストラリア)     72
アエロフロート・ロシア航空       71
エールフランス             70
イベリア航空(スペイン)        65
スカンジナビア航空(デンマーク、ノルウェー、スウェーデン) 64
ユナイテッド航空(米国)        62
ブリティッシュ・エアウェイズ(英国)  60
カタール航空              57
ヴァージンアトランティック航空(英国) 57
アリタリア航空(イタリア)       54
ルフトハンザ航空(ドイツ)       53
アメリカン航空(米国)         47.5

スカイスキャナーの料理専門家でポップアップレストラン、キッチンポーターズの共同経営者、メアリー・ポーターさんは「辛うじて食べられる型通りの機内食は過去のものになったようだ。今日の競争が激しい市場で航空会社は他社から抜きん出る必要があり、乗客の搭乗体験を望ましく、ひいてはカスタマーロイヤルティーをはぐくむものにしなくてはならない。機内食はそのカギとなる手段であり、航空会社は近年、料理開発に役立てようと大勢の一流シェフを招いてこの分野に巨額を投資するようになった」と話した。

また「料理への投資は成功しているようにみえる。われわれの調査では多くの回答者が料理を『おいしい』あるいは『味がいい』と表現、調査対象になった航空会社の半数以上が70%以上を獲得した」と付け加えた。

▽スカイスキャナーについて
スカイスキャナーは航空会社多数の数百万便の航空運賃をオンラインで比較できるトラベル検索サイトで、レンタカー、ホテル、商品販売も扱っている。

スカイスキャナーはツイッター(http://twitter.com/skyscanner)やフェイスブック(http://www.facebook.com/skyscanner)でもフォローできる。
(了)

Turkish Airlines Beats Singapore Airlines to Provide Best Inflight Food, Reveals an Independent Passenger Review by Skyscanner

PR47607

SINGAPORE, Dec. 7, 2011 / PRN=KYODO JBN/ —

A panel of international travellers has declared that the best on board
food is served by Turkish Airlines, according to Skyscanner
[http://www.skyscanner.com.au].

The flight comparison site included 19 international airlines from all
corners of the world in the study and ranked them according to the scores they
received from passengers. More than 100 passengers from around the world were
asked to score the airline food on
presentation and taste.

Turkish Airlines took first place with a score of 86% for its menu which
includes such dishes as stuffed eggplant and walnut pear tart. As well as
standard meals, the airline also offers a range of special meals including
children’s, Kosher, vegetarian and seafood options.

In second place is Singapore Airlines, on which Gordon Ramsay has
previously offered his expertise as part of their culinary panel, while Etihad
took third place ahead of UAE rival Emirates which came in 5th behind Aer
Lingus.

The full ranking:

Airline               Score
    Turkish Airlines      86
    Singapore Airlines    81
    Etihad                80
    Aer Lingus            78
    Emirates              77
    Cathay Pacific        75
    KLM                   75
    Qantas                72
    Aeroflot              71
    Air France            70
    Iberia                65
    SAS                   64
    United Airlines       62
    British Airways       60
    Qatar Airways         57
    Virgin Atlantic       57
    Alitalia              54
    Lufthansa             53
    American Airlines     47.5

Mary Porter Skyscanner’s food expert and one half of pop up restaurant
Kitchen Porter’s, comments:

"The stereotype of the barely edible inflight meal appears to be a thing of
the past. In today’s highly competitive marketplace airlines have to stand out
from one and another, ensure the passengers’ on board experience is a positive
one and ultimately generate customer loyalty. Inflight meals are a key way of
doing this and recent years have seen a huge investment in this area with many
leading chefs being brought on board by airlines to help develop their offering.

"This investment in food appears to have been successful – many reviewers
in our study described food as being ‘delicious’ or ‘tasty’ and over half of
the airlines included in the study achieved a score of 70% or more."

About Skyscanner

Skyscanner is a travel search site providing online comparisons on flight
prices for millions of flights on thousands of airlines, as well car hire,
hotels and deals.

Follow Skyscanner on Twitter [http://twitter.com/skyscanner ] and Facebook
[http://www.facebook.com/skyscanner ]

SOURCE: Skyscanner